a

Arianna

Arianna

Film Voor wie wil genieten van spanning en lust zijn hormonen echt wel een must

door Stijn Terrie

Arianna is al negentien jaar oud en heeft nog steeds niet gemenstrueerd. De hormonen die haar gynaecoloog -een vriend van de papa- haar heeft voorgeschreven lijken ook niet te helpen. Omdat haar leeftijdsgenootjes wel intens genieten van een teveel aan oestrogeen en testosteron, lijkt Arianna gefrustreerd te geraken. Het landhuis van haar ouders en een zwoele zomerweek zijn de perfecte ingrediënten om desalniettemin haar seksuele lusten te gaan opzoeken. Maar er mag nog zoveel spanning in de lucht hangen, seks zonder hormonen is als voetbal zonder doelpalen: kans op scoren? nul!

Vrijgevochten als ze is op deze leeftijd trekt Arianna dan maar zelf op onderzoek in de hoop wat antwoorden te vinden op de vragen die haar al jaren bezighouden.

Carlo Lavagna brengt een oprecht portret van een meisje dat worstelt met zichzelf en zoekt vooral in de kleine details naar extraatjes om niet te gaan vervagen in saaiheid. Maar ook de prestatie van Ondina Quadri -met de fenomenaal mooie ogen- levert een meerwaarde aan deze typische coming of age… Geen knaller die ons maanden zal bijblijven maar best wel een leuk kijkstuk.

15 oktober 2016 | reageer


Score

*****
Gezien op dvd

Regisseur
Carlo Lavagna

Met
Ondina Quadri, Massimo Popolizio, Valentina Carnelutti, e.a.

Wat is jouw mening over Arianna?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.