a

By the sea

By the sea

Film Maakt er ons iemand wakker tegen 't einde?

door Stijn Terrie

By the Sea volgt een Amerikaanse schrijver Roland (Brad Pitt) en zijn vrouw, Vanessa (Angelina Jolie Pitt), die verblijven in een rustig en pittoresk resort aan de kust in Frankrijk in 1970, midden in een huwelijks crisis. Wanneer ze tijdens hun vakantie in contact komen met het pasgetrouwd stel Lea en François, en dorpsbewoners Michel en Patrice, worden Roland en Vanessa geconfronteerd met hun eigen onopgeloste problemen. By the Sea is geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Angelina Jolie Pitt.

I say Po-tá-to, you say po-ta-tó… of de wetenschappelijke rede dat er over geuren en kleuren niet valt te twisten… het moge duidelijk zijn dat onze mening straks misschien niet die van u is want op het internet circuleren zowel de termen ‘grandioos, meesterlijk en briljant’ als die van ‘verschrikkelijk, slaapverwekkend, inhoudsloos en artie fartie shit.

Wij houden er ook niet meteen een gelukkige tijd op na. Uiteraard komt Jolie Pitt (first time she uses that name to share the blame?) er mee weg om een film als By The Sea op ons los te laten nu ze zich al jaren niet meer hoeft te bewijzen. Maar je moet natuurlijk wel gaan opletten dat je er niet in die mate overgaat dat het publiek je straks massaal gaat haten.  Met een pretentieuze film als deze neemt ze in elk geval extreem veel risico’s…Collateral damage zeg maar… een beetje verlies heb je altijd.  Maar ze betrekt er pijnlijk genoeg nog eens haar man bij ook.

Soit… misschien moeten we gewoon niet in de val trappen waar éénieder in dreigt te trappen door alles te gaan ontleden omwille van hun verleden en hen niet veel aandacht gunnen… want slechte publiciteit is ook publiciteit. Dus als er één ding is dat je van ons mag onthouden na het lezen van bovenstaande dan is het gewoon: do not waste your time… Trek zelf richting Malta (of dacht je echt dat je ons kon geloven dat de film ook in Frankrijk werd gedraaid mevrouw Jolie Pitt?) en geniet van de natuur. Veeeeeeeeeel interessanter dan deze flauwe film.

9 juni 2016 | reageer


Score

*****
cover By the sea

Gezien op dvd

Verdeler
Universal

Regisseur
Angelina Jolie Pitt

Met
Angelina Jolie
Brad Pitt

Wat is jouw mening over By the sea?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.