a

Deadly Virtues

Deadly Virtues

Film Why did he break in into her house? Dat is exact wat ook wij ons afvragen

door Stijn Terrie

Het was toch alweer even geleden dat we ons mochten vermaken bij een typische home-invasion-thriller. En dus was het niet zonder verwachtingen dat we Deadly Virtues in de lader schoven. Maar na vijf minuten voelden we de bui al hangen: niks zou de brokken kunnen lijmen na de verschrikkelijk slechte  openingscéne van Deadly Virtues.

Als het plot dan nog eens af te lezen valt op de cover van het schijfje dan is veel – zoniet alles – gezegd. De psychologische thriller komt bij ons dan ook op geen enkel moment bloedstollend over en als dit volgens Britflicks de beste UK inzending van het Film4Frighfest was dan zal het vermoedelijk de enige inzending zijn geweest of de concurrentie moet ontiegelijk zwak zijn geweest.

Ate de Jong brengt een verhaal dat we al meermaals veel beter te zien kregen op het witte doek: man en vrouw worden gegijzeld in eigen huis. Vrouw wordt verplicht om met de bandiet wat te stoeien terwijl de man gekneveld hoort toe te kijken. Wanneer vrouwlief zich plots makkelijker dan gepland lijkt over te geven aan de stoute mijnheer die haar huis binnendrong, slaan bij haar halve trouwboek de stoppen bijna door. Het weinig creatieve verhaal vraagt om een meesterlijke invulling door de acteurs, maar we moeten het helaas stellen met Edward Akrout, Matt Barber en Megan Maczko die zich van de D-rang acteurs die ze waren wisten te degraderen tot Z-rang acteurs bij gebrek aan een 27ste letter in het alfabet.

Eén missie werd wel volbracht: we gaan straks onze slaap laten door Deadly Virtues, gewoon omdat we ’t maar niet uit ons hoofd krijgen gezet hoe ellendig zwak deze thriller wel niet was.

15 oktober 2014 | reageer


Score

*****
cover Deadly Virtues

Gezien op dvd

Verdeler
A Film

Regisseur
Ate de Jong

Met
Edward Akrout
Matt Barber
Megan Maczko
Sadie Frost

Wat is jouw mening over Deadly Virtues?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.