a

Fast Five (The Fast and the Furious)

Fast Five (The Fast and the Furious)

Film Wederom een knap staaltje achtervolgings-actie!

door Stijn Terrie

Fast Five

Hadden wij u al verteld dat er zekerheden zijn in ’t leven? Wel sta ons toe daar nog eentje aan toe te voegen: The Fast and the Furious gaat nooit tegensteken.

Ook in de vijfde film uit de reeks ronken de motoren en wordt de werkzekerheid in de plaatselijke autofabrieken gegarandeerd, want er wordt weer niet op een crash meer of minder gekeken.

Sterke actie en achtervolgingsscènes die jaar na jaar nog indrukwekkender worden. De zeemzoeterigheid (Mia verwacht een kind van Brian en dat gegeven wekt nogal wat emoties op) nemen we er dan ook graag bij.

Het verhaaltje is wederom ondergeschikt aan de actie but we don’t care… Brian O’Connor en Mia Toretto hebben Dominic Toretto bevrijd uit de gevangenis en vluchten richting Brazilië. in Rio de Janeiro worden ze echter als snel in het nauw gedreven wanneer ze toehappen om een klein routineklusje te klaren. Met heel de Braziliaanse maffia achter zich aan beseffen ze dat ze nog één grote overval moeten doen om hun vrijheid te herwinnen. Ze beginnen een groep van excellente chauffeurs te verzamelen, om de man die hen achtervolgt te verslaan.

Ga vooral niet op details letten want dan kan u de film makkelijk kraken. Zo zien we een trein van 8 wagonnetjes lang in een rotvaart over een brug denderen, maar het duurt wel nog een volle minuut voor de laatste wagon de brugpeilers raken. Zo zien we Mia haar neefje in z’n bed leggen met nog alle zondagse kleertjes aan. Zo zien we een bus tegen een wagen aan crashen waarna de bus twaalf keer overkop gaat en de wagen slechts een beetje ontdeukt hoort te worden. Maar bovenal: alle gevangenen die de bus vervoerde overleefden de crash en werden terug opgepakt op Toretto na: hij overleeft én weet te ontsnappen…  Nog een beetje later zien we Terotte en O’Connor geboeid hangen in een hangar van de maffia en toch slagen ze er met één simpele armtwist in om zich te ontketenen. Houdini lijkt wel een mietje vergeleken met…

Tja scenario’s moeten het verhaal nu eenmaal mogelijk moeten kunnen maken hé… Maar laat al dat muggenziften u geen verkeerd beeld geven: The Fast Five is wederom een knap staaltje actiefilm waarvan ze er gerust nog een tiental mogen maken… Al was het maar om de auto-industrie draaiende te houden.

8 oktober 2011 | reageer


Score

*****
Wat is jouw mening over Fast Five (The Fast and the Furious)?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.