a

Grace of Monaco

Grace of Monaco

Film Geeuw of Monaco

door Stijn Terrie

Gent kreeg met The Loft nog het geluk een middelmatige film te zien te krijgen bij de opening. In Cannes moesten ze het dit jaar stellen met Grace of Monaco, een film waarbij alle negatieve kritiek voor één keer geen grootpraterij blijkt te zijn. Want hoewel wij enorm fan zijn van Nicole Kidman gaat ook zij te vaak de mist in als Grace Kelly in haar gehuwde jaren in Monaco.

Weet je, we zijn de laatste jaren al rotverwend geweest met levensverhalen over bekende wereldburgers. Er was een sublieme Helen Mirren in The Queen (2006), de beangstigende waarheidsgetrouwe vertolking van Meryl Streep als Margareth Thatcher in The Iron Lady (2011) en uiteraard Daniel Day Lewis die voor eeuwig als Lincoln bestempeld zal worden (2012). Net daarom leggen wij cinefielen de lat dan ook vooraf op Olympische recordhoogte als het gaat over biografische prenten. En net daarom stelt Kidman misschien ook te veel teleur. Of ligt het echt aan de andere hoofdrolspelers. Want het moet gezegd, die deden nu ook niet meteen hun best om de mindere prestatie van Kidman te camoufleren. Onze adoratie voor Hitchcock smolt bijna als sneeuw voor de zon nu we Roger Ashton-Griffiths zich zagen wagen aan het personage. Toegegeven, Anthony Hopkins was twee jaar geleden al niet veel sterker in die rol, maar Ashton-Griffiths sloeg toch op nog minder.  Maar vooral Tim Roth zoog zwaar als Prince Rainier. Waar was de bezieling?

Grace of Monaco teert op een paar mooie beelden van de Prinsenstaat en uiteraard de nodige glitter en glammer rond het lijf van Kidman in de vorm van verfijnde prinsessenkledij maar van de dialogen en het enthousiasme mag je helaas weinig tot niks verwachten. Tenzij u zat te wachten op een scene waarin Grace zich zielloos afvraagt waarom er meer wordt nagedacht over conflicten dan over een tekort aan ziekenhuizen voor kinderen. Kidman is dan ook nooit de Grace die wij ons in gedachten hadden. Jammer. Dommage. Too bad.

26 oktober 2014 | reageer


Score

*****
cover Grace of Monaco

Gezien op dvd

Verdeler
Entertainment One

Regisseur
Oliver Dahan

Met
Nicole Kidman, Tim Roth, Frank Langella Paz Vega...

Extra's
trailers van films waar we wel naar uitkijken.

Wat is jouw mening over Grace of Monaco?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.