a

Hail, Caesar!

Hail, Caesar!

Film De studio fixer haar het gouden Hollywood tijdperk door de mixer

door Stijn Terrie

Producent Eddie Mannix (Josh Brolin) heeft de taak om de reputatie van filmstudio Capitol Pictures en haar beroemdheden hoog te houden. Wanneer filmster Baird Whitlock (George Clooney) niet op de set is verschenen van de nieuwste massaproductie Hail Caesar – a Tale of Christ’s Life, blijkt de acteur te zijn ontvoerd door een groep communisten. Terwijl Mannix het losgeld bij elkaar probeert te harken, moet hij ook nog een mopperende regisseur tevreden houden en blijkt de ongetrouwde actrice DeeAnna Moran (Scarlett Johansson) zwanger te zijn. Tot overmaat van ramp ligt de roddelpers continu op de loer. Hoe lang houdt Mannix dit leven vol?

Het moge duidelijk wezen: Joel en Ethan Coen amuseerden zich -net als de cast- rot bij het inblikken van alweer een heerlijke film die hun stempel mag dragen. Het gouden tijdperk van de Amerikaanse cinema wordt heerlijk geëerd zonder dat er ook maar één acteur of actrice met de eer moet gaan lopen. De broers Coen hielden het verhaal kort en simpel en gaven zichzelf zo veel meer speelruimte om het creatief in te vullen. De tap-dance scène met Channing Tatum… de aqua-scène met de immer ravissante Scarlett Johansson… de absurde babbels onder communisten… de ontmoeting tussen de Romeinen en Jezus Christus en de vergadering met de belangrijkste geloofsbeleiders over hoe de heer mag worden getoond… aan hilarische momenten geen gebrek.

Als we dan toch een kleine bedenking horen te leveren, dan is het misschien wel die dat de film eigenlijk té abrupt eindigt. De cirkel moge dan misschien wel rond zijn geweest op ’t einde… we wanted more… Misschien dé moment om eens na te denken over een sequel? Of was daar in dat gouden tijdperk nog geen sprake van?

25 juni 2016 | reageer


Score

*****
cover Hail, Caesar!

Gezien op dvd

Verdeler
Universal

Regisseur
Joel & Ethan Coen

Met
Josh Brolin
George Clooney
Alden Ehrenreich
Ralph Fiennes
Jonah Hill
Scarlett Johansson
Frances McDormand
Tilda Swinton
Channing Tatum

Wat is jouw mening over Hail, Caesar!?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.