a

Johnny English Reborn

Johnny English Reborn

Film Een wedergeboorte teveel

door Stijn Terrie

Mochten wij ooit de opdracht krijgen om op zoek te gaan naar iemand die niet van Mister Bean houdt, dan bedankten wij nu al voor de eer. Het is onmogelijk om niet van Mister Bean te houden. Mister Bean is Rowan Atkinson en Rowan Atkinson is Mister Bean. En het is verdomd moeilijk om die vergelijking te laten voor wat ze is in onze beoordelingen van andere personages waar Atkinson gestalte aan geeft.

Johnny English is daar het perfecte voorbeeld van. In de eerste film hadden wij het al extreem moeilijk met de soms geforceerde humor en ook in Johnny English Reborn hinken wij op twee gedachten. Enerzijds is er heel wat goede wil om English ten tonele te brengen als een soort van Leslie Nielsen figuurtje anno 2012. Anderzijds komt zijn stunteligheid vaak zo geforceerd over dat het gaat vervelen.

En dat maakt het er niet gemakkelijker op om een vrij goedkoop verhaaltje geboeid te gaan volgen. Komt daar nog eens bij dat alle andere personages eveneel diepgang kennen als de decoleté van Justin Henin, waardoor de focus op Atkinson en alleen op hem komt te liggen.

Het verhaal gaat over sleutels en sleutelfiguren en Johnny English als dé man die er voor moet zorgen dat de sleutelfiguren hun sleutels niet samenleggen. Tussendoor draaft er een oude Chinese vrouw op die te pas en te onpas haar stofzuiger misbruikt als geheim wapen en er zijn een boel misverstanden die zelfs de bedenkers van FC De Kampioenen in hun vuistje doen lachen.

Maar goed, wij zijn er van overtuigd dan ons pa weer gaat rollen van ’t lachen bij het zien van deze film. Doet er ons aan denken, ’t is bijna zijn verjaardag. Pakske maken?

9 maart 2012 | reageer


Score

*****
Wat is jouw mening over Johnny English Reborn?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.