a

Kick-Ass

Kick-Ass

Film Vette superheldenfilm.

door Stijn Terrie

Zelfstoef stinkt naar ’t schijnt. Maar een blokje stinkkaas doet dat soms evenzeer en toch kan het heerlijk smaken. Vandaar dat wij hier bij De Mening niet verlegen zijn om te stellen dat Kick-Ass een geniaal-vette film is.

Zelfstoef? Indeed, even schetsen: uw filmrecensent werd een paar maanden terug gevraagd om voor de bioscooprelease wat campagne werk te verrichten voor Kick-Ass. Een pak op maat en wat afspraken met televisiezenders leverden hem destijds een paar minutes of fame op.

Uitgerekend nu krijgt onze Vlaamse Kick-Ass ‘zijn’ eigen film te herkauwen voor De Mening. Of hij wel objectief kan zijn? Hell yes… Kick-Ass is gewoon een rete strakke film, objectiever kan een mens de film niet omschrijven.

Kick-Ass gaat over een doorsnee tiener die besluit zijn obsessie voor strips als inspiratie te gebruiken en zelf een superheld te worden. Helaas zonder actieplan, laat staan superkrachten. Gelukkig komen ook Big Daddy en Hitgirl ten tonele gevoerd, die hun actieplan net iets verfijnder hebben uitgewerkt en misschien niet meteen beschikken over superkrachten, maar zij kunnen wel lekker terugvallen op een arsenaal wapens waar de Taliban jaloers op zou zijn.

Kill Bill

De film is doorspekt met veel fijne humor en heerlijke ‘Kill Bill’-slachtpartijen. En ook de letterlijke verwijzingen naar andere kassuccessen zoals Sin City of American Beauty zijn subliem meegenomen.

Een beetje filmfreak zal misschien hier en daar eens de wenkbrauwen fronsen bij de geloofwaardigheid van het geheel, want soms gaan ze er zwaar over. Maar dat zelfde beetje filmfreak zal het wel met ons eens zijn: who cares? In huis halen dames en heren, want deze film verdient een ereplaats in uw collectie.

31 oktober 2010 | reageer


Score

*****
Wat is jouw mening over Kick-Ass?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.