a

Legends of Chima

Legends of Chima

Film Aan fantasie geen gebrek

door Stijn Terrie

Ooit een ongerept natuurparadijs, is het koninkrijk Chima nu een gevechtsterrein voor acht dierenstammen geworden. Goede vrienden werden aartsvijanden en de dieren azen allemaal op een natuurlijke grondstof die Chi heet, een machtig element dat zowel het leven als de dood kan activeren. Slechts enkele moedige helden in Chima begrijpen de ware aard van Chi, en beseffen dat misbruik ervan de ondergang van Chima als gevolg zal hebben. Hun verhalen evenals die van de tegenstanders die ze willen vernietigen, staan bekend als: de legendes van Chima!

Lego is al een paar jaar niet langer enkel en alleen het gepatenteerde bouwsteentje van waaruit de mooiste creaties ontstaan als je er meerdere aan elkaar hecht. Met Legends of Chima speelt Lego alweer in op de trend dat kinderen hun fantasiefiguurtjes wat bewegingsvrijheid willen gunnen. Dat de Chima Lego figuurtjes verfilmd werden tot een seizoen met 20 afleveringen kan alleen maar bijdragen tot de verkoop van de bouwdozen en de verrijking van de fantasie van die kids die straks gaan vloeken omdat ze die twee ontbrekende bouwsteentjes maar niet terug kunnen vinden in hun curverbox vol gekleurde steentjes.

Maar Legends of Chima seizoen 1 is tegelijk een waardig alternatief voor wie niet het budget heeft om zijn of haar kids rot te verwennen met alle bouwdozen. Want er werd echt wel creatief omgesprongen met het opvullen van de 20 afleveringen. Op tijd en stond worden diverse nieuwe figuurtjes uitgelicht (marketing!) maar ten alle tijde gebeurt het vanuit een creatief mooi animatief speelveld opdat zij die de figuurtjes niet allemaal in 4D kunnen veroorloven er ook wat aan hebben.

Yes, it’s all about marketing. But no… we don’t mind.

4 september 2014 | reageer


Score

*****
cover Legends of Chima

Gezien op dvd

Verdeler
Warner Bros

Wat is jouw mening over Legends of Chima?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.