a

Not safe for work

Not safe for work

Film uw waardig alternatief voor benzodiazepines. Even slaapverwekkend

door Stijn Terrie

Wetenschappelijk onderzoek is er nog niet naar uitgevoerd, maar iets zegt ons dat de statistieken voorspelbaar zouden zijn mocht er onderzoek geleverd worden naar het succes van films die in hun verkooppraatje uitpakken met verwijzingen naar eerdere titels van de producenten.

Not Safe For Work verkoopt zichzelf als een film van dezelfde producers als ‘Paranormal Activity’ en ‘The Purge’. Een beetje vreemd want het genre wijkt in alles af van voorgenoemde films. Dat het een paar kijkers meer zal opleveren staat uiteraard buiten kijf. Maar die kijkers zullen vermoedelijk even ontgoocheld als ons het schijfje na bekijks opbergen.

Tom Miller komt samen met een meedogenloze moordenaar vast te zitten op de 34ste verdieping van het administratieve centrum van een farmaceutisch bedrijf waar hij zelf werkt als juridisch assistent in de hoop zijn carrière als advocaat er ooit op de rails te krijgen. Zijn ambities worden hem echter niet in dank afgenomen wanneer hij een dekseltje tracht te lichten van een stinkend potje. Wie is goed? Wie is slecht? Het verstand en de naïviteit van de jongeman worden duchtig op de proef gesteld.

Not Safe for Work bulkt van het pover acteertalent en is niet alleen saai, de film klopt ook vaak niet. Zo wordt Tom rond de middag ontslagen en laat hij zijn vriendinnetje weten daardoor ’s avonds veel tijd te kunnen vrijmaken voor haar. ’s Avonds gaat dat zelfde vriendinnetje zonder twijfelen in op zijn oproep om hem even te komen helpen op het werk, als ware ze vergeten dat haar vriendje er eigenlijk niet meer welkom is… Het is voor juridische leken ook niet evident wie nu wie is in het kluwen van advocaten, farmaceutica bonzen, concurrenten en overheidsdiensten… En echt, we hebben nochtans hard ons best gedaan om het allemaal meteen te vatten…

Not safe for work had net zo goed Not safe for your DVD player kunnen getiteld worden. At least we gave it a try…

Ps: leuk weetje: je moet eens ‘Not safe for work’ ingeven op Google…

30 mei 2014 | reageer


Score

*****
cover Not safe for work

Gezien op dvd

Verdeler
Universal

Regisseur
Joe Johnston

Met
Max Minghella
JJ Feild
Eloise Mimford
en nog een paar andere waardeloze acteurs...

Wat is jouw mening over Not safe for work?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.