a

Oculus

Oculus

Film Best wel onderhoudend zo net voor het slapengaan

door Stijn Terrie

Jaren na de dood van hun ouders ontdekken Tim en Kaylie de oorzaak van het familiedrama waarin beide ouders het leven hoorden te laten. Een vervloekte spiegel die al door de eeuwen heen slachtoffers maakt lijkt hen al jaren in de ban te houden. De enige manier om het hele drama eindelijk achter hen te kunnen laten is simpel maar blijkbaar niet evident: de spiegel vernietigen.

Je zal het ons wel niet kwalijk nemen dat we met gemengde gevoelens begonnen aan het zoveelste horrorverhaaltje in zijn genre zeker?  Maar tot onze eigenste verbazing kon het verhaal ons ondanks de vaak ondermaatse acteerprestaties best wel anderhalf uur boeien. Ondermaatse acteerprestaties vergeven wij graag in dergelijke films, zolang het niet naar het soort neigt uit Deadly Virtues zijn wij al content.

Mike Flanagan speelt af en toe met de de grens van het toelaatbare bij de afwisseling van scenes uit de werkelijkheid, die uit de fantasie van de hoofdrolspelers en die uit de dromen van de hoofdrolspelers. Op de grens van het toelaatbare in die zin dat we er soms zelfs aan twijfelden op Flanagan zelf het nog wel allemaal zelf goed wist. Maar tegelijkertijd is het die injectie die van Oculus best een genietbare film maakt in het genre. Geen originele The Ring, noch een Annabelle waarover we nog steeds geen woord durven schrijven uit angst voor that crazy doll maar best wel een onderhoudende horrorfilm. Eentje die je ’s nachts niet zal wakker houden waardoor je kan stellen dat het beter had gekund. Maar nog eens Annabelle bracht op dat vlak al genoeg schade toe bij ons.

 

26 oktober 2014 | reageer


Score

*****
cover Oculus

Gezien op dvd

Verdeler
A-Film

Regisseur
Mike Flanagan

Met
Brenton Thwaites, Kaylie Russel, Katee Sackhoff,...

Wat is jouw mening over Oculus?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.