a

Old Dogs

Old Dogs

Film Nog niet te oud om pootjes en lekjes te geven.

door Stijn Terrie

In Old dogs worden John Travolta en Robin Williams belast met de taak om twee weken lang voor een zevenjarige tweeling te zorgen. Wetende dat Robin Williams de kids zelf ter wereld heeft gebracht, maar dat zelf pas na zeven jaar ontdekt, maakt het er niet gemakkelijker op. En dan hebben we ’t nog niet gehad over het gebrek aan tijd omdat de heren uitgerekend op dat moment het contract van de eeuw kunnen binnenhalen in een belangrijke onderhandeling met Japanse zakenmensen.

U krijgt anderhalf uur een komedie voorgeschoteld die vermoedelijk al 10 keer opnieuw werd ingevroren en steeds opnieuw wordt opgewarmd in de microgolf. Want alle smaak is zo wat verdwenen en het vat vol clichés slaat, hoe hard we ook ons best doen om ons in te leven in de doelgroep, weinig aan.

Dat Robin Williams een goede babysit kan zijn dat weten wij sinds Mrs. Doubtfire uit 1993. Maar waar hij toen nog kinderharten mocht stelen in een vrouwelijke karaktervolle vermomming, wordt hij in Old Dogs zonder verkleedkledij voor de leeuwen gesmeten. Of zeg maar voor de gorilla’s. (u snapt het wel als u het einde haalt) Helaas voelen we op geen enkel moment de sympathie die we voelden voor Doubtfire. Nochtans sloeg het concept  vorig jaar wel nog aan in de film ‘World’s greatest dad’ . Maar toen moest hij een 16 jarige overtuigd krijgen van zijn vaderschapskwaliteiten.

Groene blaadjes

John Travolta heeft minder ervaring met kids en blijft tekenen voor rollen waar hij zijn zwak voor vrouwelijk vlees niet hoeft te verbergen. In Old Dogs is dat niet anders.  Alleen gaat ook dit zwaar tegensteken, zeker als u weet dat hij als 56 jarige opa nog steeds de groene blaadjes achterna gaat en er, geloof het of niet, nog steeds in slaagt, omdat het script dat voorschrijft.

De titel ‘Old Dogs’ vat de film perfect samen. Travolta en Williams zijn oud, maar nog niet te oud om pootjes te geven, lekjes uit te delen en triest te smeken om een stukje vlees, maar verwacht geen originele wendingen, want daarvoor zijn ze, toch in deze film, echt afgeschreven.

31 oktober 2010 | reageer


Score

*****
Wat is jouw mening over Old Dogs?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.