a

Page One (A year inside the NY Times)

Page One (A year inside the NY Times)

Film De ondergang van de gedrukte krant

door Stijn Terrie

U zag misschien net als ons enkele maanden terug de ingekorte versie van deze documentaire op Canvas? Of u wist samen met nog meer geïnteresseerden een plaatsje te bemachtigen voor de volledige screening op het Filmfestival van Gent?

Of u moest beide opties missen? Dan is er goed nieuws, want Living Colour Entertainment brengt deze bejubelde documentaire nu ook uit op DVD.

Page One focust zich op de snel evolueerde omstandigheden op de redactie van de gedrukte krant ‘The New York Times. Vooral het internet en de snelle ontwikkelingen zorgen voor heel wat kopzorgen op verschillende redacties. Nieuws was wat vroeger de volgende dag in de kranten verscheen. Vandaag de dag is nieuws wat vijf minuten geleden op het internet verscheen.

Bijna anderhalf uur lang schetst Andrew Rossi ons een vrij objectief beeld van de huidige evolutie. Internetgoeroes komen aan het woord.  Maar ook journalisten die in deze ongelijke strijd blijven vechten als leeuwen. Maar ook zij die jarenlang beweerden dat het nooit zo snel zou gaan als kwatongen ook maar beweerden, komen aan bod. Een intrigerende blik achter de schermen en kijkvoer voor al wie met hedendaagse journalistiek bezig is als je ’t ons vraagt.

Want hoe je ’t ook draait of keert: iedereen is vandaag een beetje journalist, wij zijn de laatste om dat te gaan ontkennen. Maar zolang de ziel uit de pen/ het klavier blijft kruipen en deze waart door de bekomen artikels, maakt het medium eigenlijk echt niks uit.

Ook wij van DeMening volgen de evolutie en pikken ons graantje mee. Zolang vraag en aanbod elkaar hier blijven vinden, why not?

Page One is nu te verkrijgen, de maatschappelijke discussie krijgt u er gratis bij.

29 november 2011 | reageer


Score

*****
Wat is jouw mening over Page One (A year inside the NY Times)?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.