a

Paul

Paul

Film Eindelijk nog eens een vetgoeie komedie!!

door Stijn Terrie

Hebt u dat ook soms dat u bij het lezen van de naam op een geboortekaartje steevast linken gaat leggen met naamgenoten die u om god moge weten welke reden voor eeuwig zullen bijblijven? Wel, wij hier bij de Mening.be linkten tot voor kort de naam Paul steevast aan het niet zo mager ventje waar wij in het lager onderwijs immer een bondgenoot in vonden als de dikkerdjes het moesten opnemen tegen de lelijke magertjes. Doet ons er aan denken: hoe zou het nog zijn met Paul De Buck?

Maar sorry Paul De Buck, zo vaak wij nu nog aan jou moesten denken, zo vaak gaan wij nu voortaan aan dat heerlijk grappig alienfiguurtje uit ‘Paul’ gaan denken als er nog eens ergens een Paultje geboren wordt. Want man, man, man… wat liet hij een positieve indruk op ons na.

Regisseur Greg Mottola (Superbad) pakt uit met een heel plezant verhaal van twee Britse uber-nerds die al meer dan 25 jaar cleenex-zakdoekjes misbruiken en klaarkomen bij het lezen van comics over buitenaardse wezens. (An alien with three titties, awesome!!!)

Ze hebben al hun spaargeld bij elkaar geschraapt om ergens in Amerika een comicbeurs te bezoeken en huurden om de vakantie compleet te maken een camper (damned dat woord, ne mobilhome gelijk we zeggen…) waarmee ze van de ene naar de andere alien-gerelateerde buurt in Amerika rijden.

Als bij toeval lopen uitgerekend zij Alien Paul tegen het lijf. Paul, die na twintig jaar in dienst van de Amerikanen te zijn geweest als informant over buitenaards leven is nu op de vlucht voor zijn werkgever. Nu hij hen niet langer van dienst kan zijn met informatie hadden ze Paul zelf graag ‘gedissecteerd’ of ontleed, zo u wil. Paul neemt de twee Britten in vertrouwen en vraagt hun hulp in zijn poging om terug te keren naar zijn eigen volk.

De schrik die wij aanvankelijk hadden dat deze film slechts uit wat kaka-pipi humor zou bestaan was ongegrond. Want de humor is veel diepgaander en vaak een regelrechte kwinkslag in ’t gezicht van het opgedrongen Amerikaans Buitenaards leven verhaal. Hilarisch ook hoe Paul zogenaamd Steven Spielberg zou hebben geholpen bij het script van E.T.

Sorry Paul De Buck als we jou voortaan gaan linken aan Paul de Alien, neem het niet persoonlijk. Ik ga zelfs meer zeggen, voel je vereerd,  want Paul is echt vetcool.

24 september 2011 | reageer


Score

*****
Wat is jouw mening over Paul?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.