a

Personal Shopper

Personal Shopper

Film Personal flopper

door Stijn Terrie

Kristen Stewart kruipt in de huid van de 25-jarige fashionista Maureen, die overdag in Parijs als personal shopper werkt voor een onuitstaanbare superster en ’s nachts in contact probeert te komen met haar overleden tweelingsbroer Lewis. U leest het goed… het bovennatuurlijke als rode draad doorheen een film die vooral de fans van Stewart naar de zaal hoort te lokken.

Stewart en wat artie-fartie X-Files shit, een goed huwelijk? Eerlijk? Echt niet. Tenzij je echt zat te wachten op wat naaktheid voor de lens van Stewart… Personal Shopper hinkt wat ons betreft té veel op twee gedachten (horror versus soft-erotische suspens) en de regisseur verliest echt te veel tijd in zinloze scènes waarbij Maureen zit te sms’n met onbekenden of het internet afspeurt naar feedback over het hiernamaals en hoe er mee in contact te komen.

Echt Olivier Assayas, we hebben geen probleem met het integreren van wat digitalisering in een film (lees: het tonen van een sms conversatie van je protagonist) maar we hebben echt geen boodschap aan een camerastandpunt dat gewoon de gsm filmt en ons voyeuristisch laat meelezen… That is why jealousy was invented and we do not need movies to enlarge this…

Personal Shopper is -vrezen wij- gedoemd om de fans slechts enkele weken naar de zalen te lokken, maar inhoudelijk stelt het slechts een scheet in een fles voor… of een soutien zonder stof…  We doen het niet snel maar citeren graag Dinovan op IMDB: First time I have walked out of the cinema. Mind-numbingly dull. Don’t understand how it has such a high rating!

Niet elke independent film kan teren op één grote naam om wat extra publiciteit te scoren.

11 oktober 2016 | reageer


Score

*****
cover Personal Shopper

Gezien in de bioscoop

Regisseur
Olivier Assayas

Wat is jouw mening over Personal Shopper?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.