a

Robin Hood

Robin Hood

Film Een hoog 'Gladiator'-gehalte met Russell Crowe als brok graniet.

door Stijn Terrie

Wij hebben het hier op de redactie van De Mening even voor u opgezocht. Robin Hood werd een slordige 41 keer verfilmd. Wij kregen net de laatste verfilming binnen van de hand van Ridley Scott met Russell Crowe in de hoofdrol.

Dat de film een hoog ‘Gladiator’-gehalte draagt hoeft niet als verrassing te worden bestempeld, denken wij dan.

Ridley Scott focust zich op het begin van de legende waar de Engelse vorst zijn hachje tracht te redden en ondanks de verdeeldheid van zijn land een Franse invasie tracht te voorkomen. Een grote rol is hierbij weggelegd voor Robin Hood die het dan al opnam voor de lage- en middenklasse en zich daarmee zowaar populairder maakt dan de koning zelve.

Verwacht u dus niet aan boven het voorhoofd gespleten appels of andere voorgekauwde episodes uit het alom bekende verhaal.

Préparé

Een vleugje romantiek, een massagevecht of tien en wat stoere praat van Russel Crowe: het recept van Ridley Scott kan bezwaarlijk origineel genoemd worden. Voor wie houdt van wat verandering van spijs omdat dat doet eten, willen we meteen onomwonden meegeven: geeuw. Voor wie houdt van alle dagen dezelfde “preparé op de pistolé’: Russell Crowe is opnieuw de brok graniet die hij hoort te zijn en er springen meer paarden over ’t scherm dan op een WK Jumping.

De film duurt de volle 150 minuten, 150 minuten waarin zeker een dik half uur uit te knippen viel, maar dit, geeuw, volledig, geeuw, terzijde.

Soit, Robin Hood opende dit jaar het filmfestival van Cannes. Een eer die niet voor alle films is weggelegd. En dat wil ook al iets zeggen als u het ons vraagt.

31 oktober 2010 | reageer


Score

*****
Wat is jouw mening over Robin Hood?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.