a

Ronaldo

Ronaldo

Film 't is verdomd eenzaam aan de top!

door Stijn Terrie

Cristiano Ronaldo liet zich 14 maanden lang volgen door een cameraploeg. Het resultaat ligt dankzij Universal nu in de winkels.

Metallica versus Guns ’n Roses. Greenday versus The Offspring. Blur versus Oasis… Ronaldo versus Messi. Het leven van Cristiano Ronaldo draait al jaren rond dat grote vraagstuk wie nu eigenlijk de beste voetballer ter wereld is. Messi ging na de eerste gouden bal van Ronaldo 3 jaar na elkaar lopen met de trofee voor beste speler ter wereld en dat ging toch een beetje knagen bij Ronaldo. Uitgerekend op dat moment liet Ronaldo de cameraploeg toe in zijn bestaan. De steenrijke glamourboy doet er dan ook alles aan om naast zijn hebzuchtig kantje ook zijn menselijk kantje te tonen. Zo denkt hij zich te profileren als de perfecte papa, maar op geen enkel moment waren wij onder de indruk van zijn kwaliteiten als vader. De man krijgt waarschijnlijk evenveel affectie van z’n huisdieren als ie ’t hen op dezelfde manier zou vragen zoals ie ’t vraagt aan z’n zoontje.

De diepgaande gesprekken die ons beloofd worden, zijn eigenlijk vaak niet meer dan gewoon een paar exclusieve interviews, maar inhoudelijk moet je je zeker niet aan verrassingen verwachten. Eigenlijk is Ronaldo naast een fantastische voetballer gewoon een rete-saaie gast. En dan maken wij toch snel de conclusie voor onszelf: mochten we moeten kiezen tussen weergaloos kunnen voetballen maar sociaal geen ruk voorstellen of passief kunnen voetballen en op sociaal vlak de pannen van het dak swingen, dan kozen we zonder twijfel voor dat laatste. Voor Ronaldo zijn naast het winnen van voetbalmatchen familie en vrienden het belangrijkste in ’t leven. Die familie is nog vrij oprecht (al is mama Ronaldo vermoedelijk al jaren niet meer dezelfde als ooit) maar iets zegt ons dat de vrienden wel makkelijk die stempel kregen.

Ronaldo komt van dezelfde makers als Senna en Amy. Twee documentaires die we u nu meteen opnieuw zouden durven aanbevelen. Uiteraard zullen de fans van Ronaldo deze ook wel graag verwerken, maar ’t zal dan toch helaas bij die fans blijven, want de zogenaamde ‘haters’ zullen nu niet meteen naar ‘the other side’ gelokt worden met dit weinig inspirerend koekje.

29 november 2015 | reageer


Score

*****
cover Ronaldo

Gezien op dvd

Verdeler
Universal

Regisseur
Anthony Wonke

Wat is jouw mening over Ronaldo?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.