a

Room

Room

Film He just wanted a different story

door Stijn Terrie

Op haar zeventiende wordt Ma misleid en ontvoerd door een psychopaat die de jongedame opsluit in een tuinhuis. Ze geraakt zwanger en brengt Jack op de wereld. Room vangt aan op de dag waarop Jack zijn vijfde verjaardag viert. Het jongetje is samen met z’n mama nog nooit buiten die enge kamer in dat tuinhuis geraakt. Ma probeert de jongen ondanks hun isolement normaal op te voeden in de hoop dat ze samen met haar zoon ooit nog weet te ontsnappen uit het uitzichtloze leven in gevangenschap.  Maar wat als Jack en Ma er ooit zouden in slagen om te ontsnappen… zouden ze niet ten onder gaan aan de aandacht en de enorme indrukken die op het jongetje zouden afkomen?

Room is een fenomenaal straffe film. De manier waarop Brie Larson gestalte geeft aan de getraumatiseerde moeder is ronduit subliem. En in combinatie met Jacob Tremblay -die adembenemend straf zowel speelsheid, naïviteit als tristesse ten berde weet te brengen als de vijfjarige Jack- spatten de vonken van het scherm.

Lenny Abrahamson monteerde in net geen twee uur een pareltje waarbij het verhaal af en toe wordt ‘onderbroken’ door hemelse poëzie. Abrahamson en zijn crew grijpen meermaals naar de keel… geen mis te verstaan statement van een kinderloze recensent denken wij dan. Een must see…

There are so many things out here. And sometimes it’s scary. But that’s ok. Because it’s still just you and me…

7 juli 2016 | reageer


Score

*****
cover Room

Gezien op dvd

Verdeler
Universal

Regisseur
Lenny Abrahamson

Met
Brie Larson, Jacob Tremblay, Sean Bridgers...

Wat is jouw mening over Room?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.