a

Suck

Suck

Film Hilarische absurde vampierenfilm.

door Stijn Terrie

‘Hier man, na twee vrouwen films (Leap Year en The Last Song, nvdr.) moogt u uw zinnen eens verzetten op deze film’ het waren de gevleugelde woorden van één van de oprichters van De Mening wanneer me het schijfje ‘Suck’ in de handen werd gestoken.

Het was van Braindead en Meet the Feebles (beiden uit de vettige Peter Jackson periode, lang voor hij creaturen liet strijden om één of andere ring) geleden dat we nog zo gelachen hebben. Neem Suck absoluut niet serieus, want zelfs Miley Cirus is beter in acteren dan alle acteurs uit deze film samen. Maar daar draait het hier ook niet om.

Suck gaat over een muziekband ‘The Winners’ die dagelijks voor twee man en een paardenkop staan te spelen in donkere kroegen. Wanneer één van de bandleden haar laat charmeren door een vampier en de onvermijdelijke tanden in haar hals geplant krijgt, verandert hun miezerig bestaan plotsklaps. De band krijgt fans en wordt hoog aangeschreven in de pers.

We zien hilarische cameos van onder andere Moby, Iggy Pop en Henry Rollins, terwijl Alice Cooper werd gevraagd om zijn eigenste zelve te spelen in wat wij gerust de ‘Rockumentary van ’t jaar’ durven noemen.

De bloedscènes zijn van zo’n belachelijk niveau opdat u zou beseffen dat de makers echt niet de bedoeling hadden om een perfecte film af te leveren. Blood, drugs and rock ’n roll, meer moet dat niet zijn.

Probeer vooral de hilariteit in te zien van deze film, want de makers deden echt wel hun best om u onder uw zetel te krijgen van ’t lachen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de scene waarbij Moby op ’t punt staat leeggezogen te worden.  De manier waarop de daarop volgende sandwich-scene werd gemonteerd is gewoonweg gillen! Surrealisme van een hoog niveau waar zelfs Salvador Dali een puntje kan aan zuigen als je ’t ons vraagt.

Wij zijn fan. En u?

2 november 2010 | reageer


Score

*****
Wat is jouw mening over Suck?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.