a

Terminator Genisys

Terminator Genisys

Film Shall mankind die at the end of the war?

door Stijn Terrie

In de oorlog van mens tegen machine wordt Kyle Reese (Jai Courtney) door verzetsleider John Connor (Jason Clarke) teruggestuurd naar 1984 om er zijn jonge moeder Sarah Connor (Emilia Clarke) te beschermen. Dit keer hebben onverwachte gebeurtenissen namelijk het verleden ingrijpend veranderd en staat de toekomst van de gehele mensheid op het spel. Voor Reese zit er niets anders op dan zijn krachten te bundelen met Sarah en haar “Bewaker” (Arnold Schwarzenegger) om  de wereld te redden en te verhinderen dat de Terminators verder evolueren. Voila Terminator Genisys in een notendop.

But make no mistake… Terminator is meer dan een zoveelste kat en muisspel tussen mens en machine en wie niet echt mee is voor hij of zij deze vijfde (!!) Terminator in de schuif steekt, raden we toch aan om nog eens het geheugen te gaan opfrissen vooraf. Want Terminator Genisys laat je geen seconde los.

Arnol Schwarzenegger is al een paar jaar een kariktatuur van zichzelf maar bewijst bij deze nog eens af en toe gewoon het verstand op nul te kunnen zetten. Veel tekst kreeg de mens geworden machine opnieuw niet, maar laat net daar de kracht blijven schuilgaan achter het succes van hem én de Terminator films. En voor wie ’t zich afvraagt… “I’ll be back” kon niet mankeren… Maar laat dit niet hetgeen zijn wat je hoort te onthouden. Terminator Genisys is gewoon een fijn gemaakte actie-film waar op geen dollar werd gekeken om het duizelingwekkend te maken.

Popcorn? Check! Grote cola? Check! op voorhand geleegde blaas? Check! State of the art home-cinema systeem? Check? U bent klaar voor een onvervalste filmavond met Arnold en co.

10 november 2015 | reageer


Score

*****
cover Terminator Genisys

Gezien op dvd

Verdeler
Universal

Regisseur
Alan Taylor

Met
Arnold Schwarzenegger, Jai Courtney, Jason Clarke, Emilia Clarke, J.K. Simmons

Wat is jouw mening over Terminator Genisys?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.