a

The Dilemma

The Dilemma

Film A winner volgens Empire. hosted by losers volgens ons.

door Stijn Terrie

Waar wij vorige week nog overtuigd werden van het feit dat de woorden hartverwarmend en comedy echt wel samengaan worden we met The Dilemma met een andere akelige woordcombinatie geconfronteerd, zijnde ‘de hilarische comedy’

De vraag is vooral hoe je hilarisch gaat invullen.

Twee mannen die in een lobby van een groot bedrijf staan te bekvechten over op welke lijn van het Amerikaanse Voetbalveld ze staan en hoever ze nog moeten lopen voor er gescoord wordt: niet grappig.

Een van de mannen die valt in een plantentuin vol giftige planten en er een rode kaak aan overhoudt: niet grappig.

En eigenlijk de rest van de Amerikaans getinte humor: niet grappig.

Het duurde de volle 40 minuten voor een eerste lach op ons gezicht kwam, met dank aan onze kat die de afstand tussen de televisie en de salontafel fout wist in te schatten. The Dilemma teert teveel op het idee dat ook Europa valt voor de goedkope Amerikaanse humor. Want ja, relatiecrisissen zijn werelderfgoed en ja de verstandhouding tussen twee beste maten kan in de knoop geraken door de inbreng van een vrouw. En het idee om daar een film aan te wijden is misschien nog niet zo slecht, maar dan hoort er echt wel iets van gemaakt te worden.

Wij blijven met een dilemma zitten: omschrijven we dit verhaal over een man die ontdekt dat de vrouw van zijn beste maat hem bedriegt en daardoor van het ene misverstand in het andere terechtkomt nu als zwak, slecht, teleurstellend of gebuisd?

Een ding is zeker, het is zeker geen hilarische comedy, wat het Dvd-doosje ook moge beweren.

4 oktober 2011 | reageer


Score

*****
Wat is jouw mening over The Dilemma?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.