a

The Legend of Tarzan

The Legend of Tarzan

Film Me, Tarzan. You, Jane. Us disappointed

door Stijn Terrie

In deze brullende actiefilm, gebaseerd op Edgar Rice Burroughs’ legendarische werk, speelt Alexander Skarsgård de rol van Tarzan, die de Afrikaanse jungle heeft verlaten om bij zijn geliefde vrouw Jane (Margot Robbie) te gaan wonen onder de naam John Clayton III, Lord Greystoke. Maar hij wordt weer uitgenodigd om naar de Congo te reizen, niet wetende dat hij wordt gebruikt voor een complot dat is beraamd door kapitein Leon Rom (Oscar®-winnaar Christoph Waltz). Tarzan belandt tussen hebzucht en wraak in, maar de bedenkers van de samenzwering beseffen niet wat ze met hun acties ontketenen.

Er zijn zo van die acteurs die je voor eeuwig zal blijven linken aan één rol. Rowan Atkinson is Mr Bean, Michael C. Hall is Dexter en Alexander Skarsgård is Eric Northman uit True Blood. En dat maakt het echt niet eenvoudig om Skarsgård naar waarde te schatten. Tarzan heeft veel weg van een apathische vampier en dat komt onze verbeelding niet ten goede. Margot Robbie dan… Een bloedmooie Jane, jawel, maar daarmee is helaas ook heel veel gezegd. Ook hier kregen we het gevoel dat je meer jus uit een tennisbal perst dan uit haar acteerwerk.

Zie The Legend of Tarzan dan ook gewoon als een eenvoudige familiefilm zonder veel franjes. Kijkvoer voor een regenachtige woensdagmiddag voor gezinnen met een lege digicorder zeg maar.

 

16 november 2016 | reageer


Score

*****
cover The Legend of Tarzan

Gezien op dvd

Verdeler
Warner Bros

Regisseur
David Yates

Wat is jouw mening over The Legend of Tarzan?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.