a

The man from U.N.C.L.E.

The man from U.N.C.L.E.

Film De geheime dienst gaat op citytrip naar Rome

door Stijn Terrie

Het is het hoogtepunt van de Koude Oorlog, in de vroege jaren 60. CIA-agent Napoleon Solo (Henry Cavill) en KGB-agent Illya Kuryakin (Armie Hammer) zijn gezworen vijanden, maar moeten samen een mysterieuze internationale criminele organisatie tegenhouden die de kwetsbare balans tussen wereldmachten probeert te verstoren. Met slechts één aanwijzing volgen de agenten het spoor richtig Rome, het spoor naar een verdwenen Duitse wetenschapper, die de sleutel vormt tot het infiltreren van de organisatie.

Guy Ritchie is back! Uiteraard herken je de stijl meteen, maar het is dit keer toch vooral de cast die de film op tijd naar een hoogtepunt brengen. Cavill en Hammer zijn zo verdomd straf samen dat het wel tweelingbroertjes lijken. Voeg daar nog wat vrouwelijk schoon aan toe om ze op tijd wat uit elkaar te houden (Elizabeth Debicki en Alicia Vikander) en u weet dat u goed zit voor een gezellige filmavond.

We zijn helaas te jong om een vergelijk te kunnen maken met de succesreeks uit de jaren ’60 maar als je weet hoe lang het plan voor een verfilming al liep in Hollywood. Soderbergh was al begonnen met Clooney in een hoofdrol maar geraakte ergens in de scriptfase in conflict… Brad Pit is vermoedelijk de enige acteur die nadien nooit in beeld kwam als vervanger voor Clooney maar de keuzes van Soderbergh waren nooit goed genoeg voor de investeerders waardoor Soderbergh het hele project afblies. Tot Guy Ritchie het script onder handen nam. En met succes wat ons betreft. More… we want more…

 

9 december 2015 | reageer


Score

*****
cover The man from U.N.C.L.E.

Gezien op blu-ray

Verdeler
Warner

Regisseur
Guy Ritchie

Met
Henry Cavill
Armie Hammer
Elizabeth Debicki
Alicia Vikander
Hugh Grant
...

Wat is jouw mening over The man from U.N.C.L.E.?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.