a

The Roommate

The Roommate

Film Waarschuwing: slecht is een understatement

door Stijn Terrie

Ligt het aan ons of doen films als The Roommate u ook vaak vermoeden dat Amerikanen met een schoon snoetje gedoemd zijn om uit te groeien tot zevenderangs acteurs en actrices?

Op een akelig ongeloofwaardige manier komen de sexy studentes Sara en Rebecca als kamergenoten samen aan één of andere universiteit voor mode (speciaal voor het Joepie publiek dat het nog minder geloofwaardig had gevonden mochten ze Pol en Soc gaan studeren, maar dit geheel terzijde.) Ook al kennen ze elkaar nauwelijks, al na één dag geven ze elkaar al meer vertrouwen dan Prins Filip tot op vandaag aan Prinses Mathilde weet te geven.

Sara is sociaal goed aangelegd en leert al snel wat andere bimbo’s  en haar nieuwe vriendje Stephen kennen. (Man die kennismakingsscène was nog slechter dan een lauwe Cara-Pils) Stephen moet haar haar oude vriendje Jason doen vergeten. Rebecca wordt al snel ziekelijk jaloers en het duurt niet lang voor haar psychopatische stoppen doorslaan. (Het moet gezegd: eigenlijk speelt die Rebecca haar rol voorbeeldig zonder daarvoor tot het uiterste te moeten gaan. She has got that bitch-look.)

Doet het hele script u een belletje rinkelen? Ons ook. En collega Ruben Nollet van P-Magazine wees ons deze week dan ook terecht op de akelige gelijknissen van deze barslechte thriller met ‘Single White Female’ uit 1992 met een magistrale Bridget Fonda als rosse verleidster. Het origineel uit 1992 mag dan misschien een geantidateerde look hebben vandaag de dag (vetkuiven waren nog in bij meiden en MS Dos was nog hip) het blijft een stuk spannender dan deze Roommate Copycat.

Ik hoop dat ze daar in hun naailessen aan de universiteit ook lijkkistenvoeringen wisten te ontwerpen. Want deze film gaat een stille en hopelijk pijnlijke dood tegemoet.

3 oktober 2011 | reageer


Score

*****








Wat is jouw mening over The Roommate?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.