a

Vacation

Vacation

Film Eentje voor het hele gezin

door Stijn Terrie

De seks is al jaren gereduceerd tot het steeds wederkerend verplicht nummertje. De beloofde citytrip naar Parijs om er de Eifeltoren te bezoeken laat al jaren op zich wachten. De oudste zoon zit met een serieuze identiteitscrisis en de jongste zoon lijkt vooral de scheldwoorden uit het woordenboek te onthouden… Neen… het leven van de Griswolds loopt niet bepaald op wieltjes. Maar de man des huizes Rusty (Ed Helms die vooral gelinkt zal blijven aan The Hangover) blijft niet bij de pakken zitten en neemt zijn gezin mee op een roadtrip naar Walley World, helemaal aan de andere kant van de United States van Amerika. Rusty heeft slechts één doel voor ogen: met het hele gezin de G-krachten ondergaan op dé rollercoasters der rollercoasters, de Velociraptor en zo de sleur uit het leven halen. Of zijn kinderen en zijn vrouw het een strak plan vinden? Verre van, maar baadt het niet dan schaadt het niet zeker?

Vacation is zo’n typische Amerikaanse komedie waarvan er 13 in een dozijn gaan. We moesten dan ook vaak terugdenken aan eerdere flauwe pogingen als RV (Met Robin Williams) en het betere Wanderlust (Met Jeniffer Aniston). Al lijkt het vergelijk met deze laatste vooral te berusten in het feit dat we verdomd veel Aniston zagen in de rol van Christina Applegate die als uitgebluste moeder dienst doet in Vacation.

Maar als familiefilm is Vacation uiteraard spek voor elke bek. De misverstanden volgen zich in sneltempo op en ook al is het allemaal wel heel erg voorspelbaar traag wordt het nooit.

Zorg er ook voor dat je de intro en de outro niet mist, want deze bevat een resem foto’s die je gewoon bent om te delen op Facebook omdat ze grappig zijn. Je weet wel het type vakantiefoto’s van tante Nicole op een merrie op het witte zandstrand van Punta Cana met op de achtergrond een hengst die aanstalten maakt om de merrie met tante Nicole en al te dekken.

 

19 januari 2016 | reageer


Score

*****
cover Vacation

Gezien op blu-ray

Verdeler
Warner Bros

Regisseur
John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein

Wat is jouw mening over Vacation?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.