a

Douglas Firs, Vooruit Gent

Douglas Firs, Vooruit Gent

Muziek Wenen en heupwiegen

door Stijn Terrie

Iets langer dan twee jaar hebben we er moeten op wachten, op The Long Answer Is No. Wij gingen gisteren luisteren in de Vooruit naar die lang geanticipeerde plaat. Laat het ons zo zeggen: die nieuwste van Douglas Firs was het wachten waard.

De klanken van Gertjan Van Hellemont doen ons spontaan denken aan Jef Buckley en Wilco. Kalme, melodramatische nummers waardoor je zelfs iemand waar je 2 jaar geleden per ongeluk oogcontact mee maakte op de bus begint te missen. Perfecte post-breakup nummers dus, zwelgen in liefdesverdriet en zelfmedelijden. Geen zorgen, we hebben geen volledig concert staan wenen. De leute kwam er in met nummers zoals Can You Tell Her I Said Hi en Don’t Buy The House. Rustig heupwiegend stonden we er bij en keken we er naar. Gertjan schrijft van die songteksten waar je écht naar luistert. Elk nummer is een verhaal dat bij ons een dubbel gevoel teweeg brengt. Zo schoon! Maar toch zitten we telkens met een wrange nasmaak die de beladen lyrics achterlaten.

Stilletjes luisteren en genieten, zo kunnen we het concert samenvatten. Gertjan kon die kalmte blijkbaar wel appreciëren. We werden getrakteerd op That Kind Of Thing. “Dit nummer speel ik alleen voor een goed publiek” liet hij verstaan. We gingen ons bijna speciaal voelen! Op zijn eentje met zijn gitaar, en een enkele spot, zo komt Douglas Firs volgens ons nog het meest tot zijn recht. Nog een shoutout voor Cleo Janse en Bram Vanparys die het viertal van Douglas Firs kwamen vergezellen. Shimmer & Glow klonk nog nooit zo mooi. Onze favoriet Pretty Legs And Things To Do zien wij zo op de soundtrack van een indie romcom zoals 500 Days Of Summer. You know I’m not good with people but I think I could be pretty good with you. Ons tere meisjeshart begint er van te smelten.

Straf, en enorm pakkend. Meer hebben we er niet over te zeggen.

17 december 2015 | reageer


Score

*****
Artiest
Douglas Firs

Gezien op
16-12-2015

Waar?
Vooruit, Gent

Wat is jouw mening over Douglas Firs, Vooruit Gent?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.