a

I Will, I Swear, Handelsbeurs Gent

I Will, I Swear, Handelsbeurs Gent

Muziek Krakende herfstblaadjes

door Stijn Terrie

Drie jaar geleden was het, toen we voor het eerst Long Days hoorden. De dromerige, fragiele stem van zangeres Fien had ons vanaf die eerste luisterbeurt in zijn greep. Heerlijk zen werden we er van. Een paar jaar en een paar hitjes later rondt I Will, I Swear stilaan hun Strings Of Gold tour af. Wij gingen gisterenavond luisteren in de Handelsbeurs in hun hometown Gent.

Wat we te horen kregen was een concert met vele ups en downs. Met nummers zoals Sleep, Better Than This en de prachtige samenwerking met Illuminine, Armor, wist het zestal ons omver te blazen. Breekbare, broze klanken die ons doen denken aan de vallende blaadjes in de herfst. Voor zulke nummers heeft iedereen wel een soft spot. Zonder nadenken wegdromen, opgeslorpt door het engelengezang van Fien. Op andere momenten daarentegen waren ze ons volledig kwijt. Bij Fractures en Summer Nights misten we een beetje het meeslepende in de stem van Fien, waar we anders zo fan van zijn. Sommige nummers klonken vrij eentonig en misten volgens ons wat peper en zout. Fractures werd gevold door een cover van No Diggity. Het klonk heel goed, maar we zaten niet echt te wachten op een nummer dat al ontelbare keren gecoverd werd. We waren meer fan van de tweede cover die ons voorgeschoteld werd: What Do You Mean van Justin Bieber in de versie van I Will, I Swear, heel verrassend. Nooit gedacht dat Justin Bieber zo sereen kon klinken.

Ondanks een paar teleurstellingen zijn we nog steeds grote fan van I Will, I Swear. We liepen op wolkjes de zaal uit. Mediteren, daar doen wij niet aan mee. Wij leggen dan gewoon even Strings Of Gold op.

21 december 2015 | reageer


Score

*****
Artiest
I Will, I Swear

Gezien op
20-12-2015

Waar?
Handelsbeurs, Gent

Wat is jouw mening over I Will, I Swear, Handelsbeurs Gent?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.