a

Let There Be Rock (AC/DC, Live @ Paris 1979)

Let There Be Rock (AC/DC, Live @ Paris 1979)

Muziek Uw alternatief voor het WK luchtgitaar

door Stijn Terrie

Fans van AC/DC zullen tevreden zijn. Het legendarische concert van 1979 in Parijs (met Bon Scott als lead vocals) werd digitaal geremasterd en door Warner Bros op DVD gebrand. Living Colour Entertainment neemt de honeurs waar om het schijfje ook in Vlaanderen en Nederland te promoten.

1979, lees dik dertig jaar geleden, lees inclusief legendarische beenbewegingen van zijne koninklijke hoogheid Angus Young, lees snotneuzen op de grens van het toelaatbare.

In tijden van miljoenenproducties in concertland waarbij het vuurwerk vaak eerder visueel hoge toppen scheert dan muzikaal is deze verfilming van een legendarisch oer simpel rockconcert zowaar een verademing. En alhoewel de productie voor die tijd baanbrekend was, genieten wij nu vooral van de éénvoud van wat versterkers, slecht gestemde gitaren en zwakke drumtoestellen die tussendoor het nodige oplapwerk vragen.

13 nummers (waaronder mijn persoonlijke AC/DC favoriet ‘Rocker’ uit 1975) worden mooi aan elkaar gemonteerd met hier en daar een face to face interview met de snotneuzen van weleer. Toen al was duidelijk dat frontman Bon Scott naast het podium de meeste groupies zou binnen doen, maar op het podium was Angus dé man. Rilatine was duidelijk nog niet uitgevonden en de energie waarmee hij over het podium kronkelt (letterlijk te nemen tijdens Bad Boy Boogie) is er van die soort die honderd Brussel Halle Vilvoorde’s per seconde zou kunnen splitsen.

De montage uit de jaren stillekens moet je er bijnemen, maar geloof me: with pleasure!

Let there be a concert of AC DC in Belgium again… the sooner… the better… 

Let there be rock? Dat is High Voltage pure sang!

12 juli 2011 | reageer


Score

*****
Wat is jouw mening over Let There Be Rock (AC/DC, Live @ Paris 1979)?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.