a

Tout Va Bien, GC De Volkskring, Lede

Tout Va Bien, GC De Volkskring, Lede

Muziek Ruimtereizen in Lede

door Stijn Terrie

Tout Va Bien verkoopt moeiteloos AB uit, speelt Trix plat en staat binnenkort ook in Amsterdam. Toch zakte Jan Wouter Van Gestel gisterenavond af naar GC De Volkskring in het pittoreske Lede. Goeie muzieksmaak zit duidelijk niet alleen in de grootsteden. De vrolijke Mechelaar stal ons hart met zijn sublieme cover van Ne Me Quitte Pas, en liet vervolgens 2 jaar op nieuw materiaal wachten. Na die lange hiatus slaakten wij een vreugdekreetje bij het horen van single This Fight. Dat smaakt naar meer, op naar Lede dus.

Één man aan een keyboard. Meer was er niet nodig om ons meteen mee te krijgen. Van dromerige hersenspinsels kennen de Belgische muzikanten wel wat. Oscar and the Wolf, Bed Rugs en Balthazar zijn maar een paar bands die ons al wisten mee te nemen naar hogere sferen. Tout Va Bien katapulteert ons de kosmos in, kalmpjes zwevend richting een supernova. Ledenaars die naar de Volkskring trokken om een avondje te dansen waren weliswaar aan het verkeerde adres, maar die werden ongetwijfeld net als ons voor ze het wisten opgeslorpt door het fragiele stemgeluid van Jan Wouter. Heerlijk ontspannen werden we er van. Tout Va Bien brengt perfecte achtergrondmuziek voor tijdens het liggen dobberen in bad, of voor tijdens de strijk. Het zijn maar enkele suggesties.

Maar laat ons Tout Va Bien niet degraderen tot enkel achtergrondmuziek, want het is zo veel meer dan dat. De nummers klinken schitterend live. We zuchtten meermaals stilletjes “amai”, alvorens een slok te nemen van onze drank. Ondanks een paar mankementjes in het begin bracht Tout Va Bien een sterke set. Daar mocht cover If You Go Away, die elke keer nog beter klinkt dan de vorige, natuurlijk niet in mankeren. Daar staan we telkens toch een beetje versteld van. Ook This Fight passeerde vrolijk de revue. You dive, you dive, you dive too deep, die zin doet het hem toch steeds bij ons. Ons moment de suprême kwam er bij Old Love. Daar was die supernova waar we eerder van spraken.

Een zeer geslaagde avond op een onverwachte plek dus, wij trekken nog naar Lede.

15 november 2015 | reageer


Score

*****
Gezien op
14-11-2015

Waar?
GC De Volkskring, Lede

Wat is jouw mening over Tout Va Bien, GC De Volkskring, Lede?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.