a

Iceberg, Leandre

Iceberg, Leandre

Theater Leandro en Mireia verdienen een gouden clown!

door Stijn Terrie

Twee karakterkoppen, een donsdeken, een eenvoudig verhaal en een bijna geïmproviseerde ijsberg, meer heeft straattheater soms niet nodig om tegen de ribben te blijven plakken. De Spanjaarden van Leandre pakken moeiteloos hun publiek in tijdens hun enige mooie woordeloze voorstelling ‘Iceberg’.

Als toeschouwer ben je getuige van twee individuen die ergens op God moge weten welke Noordelijke Ijszee ronddobberen op een ijsschots. Hoelang ze daar al dobberen, daar heb je het raden naar, maar feit is dat de twee al vrij geroutineerd kunnen inspelen op de grillen van moeder natuur. Maar ook op zo’n ijsschots krijgt een mens al eens honger en hoe groter de honger, hoe kleiner de vis die je aan de haak kan slaan.

Leandre Ribera y Mireia Miracle spelen vol overgave in een verhaal dat weet te boeien van 2 tot 99 jaar. Ribera haalt duidelijk z’n inspiratie uit de commedia dell’arte en weet als een volleerd clown z’n mymiek aan te passen aan het ingegeven moment, want ook al volgen de twee een strak scenario, je voelt zo dat er tussendoor al eens wordt geïmproviseerd op de scène, of was dat overvliegend sportvliegtuigje toch part of the masterpiece? De manier waarop de twee een donsdeken omtoveren in een paard, een pinguïn en zoveel meer is trouwens verbluffend mooi!

Mocht u nog in de mogelijkheid zijn om Leandre en Mireia aan het werk te zien, aarzel dan geen seconde, aandoenlijker wordt theatrale clownerie niet meer.

12 augustus 2016 | reageer


Score

*****
Wat is jouw mening over Iceberg, Leandre?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.