a

Ballers, seizoen 1

Ballers, seizoen 1

Tv Deals, dollars and chicks that like their dicks

door Stijn Terrie

“1 April valt laat dit jaar” dachten we bij het nieuws dat HBO tekende voor een serie met Dwayne Johnson in een hoofdrol. Maar we hadden nooit gedacht ooit uit te mogen pakken met volgende quote: ‘Dwayne is ronduit subliem als financieel adviseur in een serie die vermoedelijk nog niet ver van de werkelijkheid zit.’

Ballers? Ballers! Een reeks waarin Dwayne Johnson als Spencer Strasmore door het leven gaat als financieel adviseur van dik betaalde Amerikaanse voetballers. Spencer hing nog niet zo lang geleden de eigen schoenen aan de haak maar kan het spelletje niet loslaten. Als adviseur is hij dé man die het jong talent moet helpen om binnen de lijntjes te blijven kleuren in een wereld waar hoeren, coke, bling bling en tons of temptation de verleiding 24u op 24 hoog houden.

De 10 afleveringen van seizoen 1 lezen zo vlot als een stationsroman en boeien van de eerste tot de laatste minuut. Toch wel verrassend want het script was zeker niet van die orde dat het een prijs voor vernieuwing zou verdienen. En ook al zullen een aantal feministes en mensen die strijden om seksisme klein te krijgen niet bepaald amused zijn met deze reeks waarin de vrouw vooral als lustobject wordt geëtaleerd, het geeft de reeks of ze ’t nu graag hebben of niet extra cachet.

Maar laat ons vooral eindigen waarmee we begonnen: Dwayne is echt wel subliem in deze reeks en hij moet daar volgens ons zelfs echt niet diep voor gaan. Wat dan weer veel zegt over de man in het echte leven? Vooral in combinatie met een perfect gecaste Rob Corddry (Joe in de reeks) geeft het vonken.

In tijden van EK voetbal vermoedelijk niet dé reeks om voor te stellen bij haters maar Ballers is echt meer… zoveel meer

21 juni 2016 | reageer


Score

*****
cover Ballers, seizoen 1

Dvd-box uit bij
HBO & Warnerbros

Extra's
Inside the episode... een blik achter de schermen met producer Evan Reilly.

Wat is jouw mening over Ballers, seizoen 1?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.