a

Ben Hur

Ben Hur

Tv Stoere binken spelen graag met paardjes

door Stijn Terrie

Eerst was er het boek (1880 Lewis Wallace), dan was er de eerste (1907) en de tweede verfilming (1925) Onze voorouders herinneren zich vermoedelijk nog het best de legendarische verfilming uit 1959 (William Wyler) en de jonge generatie heeft misschien de animatieversie van 2003 nog gezien.  live-belevers trokken een paar maanden terug misschien nog naar het Antwerps Sportpaleis voor een live spektakel opgetrokken rond het legendarisch verhaal. Een heel misschien  doet de naam Ben Hur u eerder denken aan een nachtwinkel dan aan een legendarisch epos.

Dik 130 jaar na het boek is er nu ook de mini-serie met een gezonde mix van actie, romantiek, intriges en drama. Het tijdloze verhaal over twee vrienden die elkaar van vandaag op morgen niet meer levend kunnen zien trekt duidelijk de kaart van de verjonging. Met een verfijnde casting van knappe binken en ravisante schoonheden wordt de klemtoon duidelijk naar schoonheid getrokken.

Maar omdat je geen appelen met peren mag vergelijken (het schoonheidsideaal is nu éénmaal een tikkeltje geëvolueerd sinds 1959 en de technologie heeft al sinds 1907 niet meer stil gestaan.) dient u deze Ben Hur echt wel los van alle voorgangers te beoordelen.  Wij hebben ons alvast niet verveeld en dat is voor het genre film echt wel uniek te noemen. want meestal vallen de oogjes al dicht bij de gedachte alleen al om een kostuum-drama uit te moeten kijken.  Met dank aan de verfijnde combinatie van actie en dialoog.

Verwacht u aan 2x anderhalf uur mooie cinema. Bewust mooi opgesplits in twee opdat u ook tussendoor nog uw berg strijk of dat afwasje kan verwerken.  Ideaal kijkvoer voor op een druilerige regendag.

11 juni 2011 | reageer


Score

*****
Wat is jouw mening over Ben Hur?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.