a

Eurovisiesongfestival (Eerste halve finale)

Eurovisiesongfestival (Eerste halve finale)

Tv Het oog wil ook wat, het oor interesseert ons niks

door Stijn Terrie

We moeten het eerlijk toegeven: het was nooit onze bedoeling om ook maar vijf minuten mee te pikken van het Eurovisiesongfestival, laat staan dat we intenties hadden om de halve finale gade te slaan. Maar door een artikel in Het Nieuwsblad waarin de kolder van het Eurovisiesongfestival anno 2011 werd toegelicht, hebben we ’t toch gewaagd.

En we zijn nog niet bedrogen uitgekomen ook. Deze halve finale bracht het beste van de preselecties van Idool (man man man wat werd er toonvast gezongen, ironie oh ironie) gecombineerd met de kolder die wij eigenlijk alleen gewoon zijn van Neveneffecten of de mannen van het Gentse CirQ.

Vooral de Portugese inzending doet ons stiekem vermoeden dat er toch echt nog ergens een Basta-aap uit de mouw moet komen? Dit vijftal had verdomd veel weg van de mannen die met BataClan en Batakamp de Gentse Feesten al een paar jaar weten op te vrolijken…

Sta ons toe om even samen te vatten: de act van Kroatië was niet meer dan een langgerekte geeuw. En de magische kostuumwissels wisten ons niet meteen warm te maken. Het ware veel origineler geweest mochten al haar gedragen jurkjes verzameld worden op haar neus, want was mevrouw me nu toch bedeeld met een reukorgaan om u tegen te zeggen… De act van Griekenland was zowaar nog deprimerender dan de economische toestand in hun land. En de Poolse zangeres moet zowat de enige zijn op deze aardkloot die niet doorheeft dat Shania Twain zo eind jaren ’90 is. En dan hebben we ’t nog niet gehad over de Russische Backstreet Boys… Jezus, wat was me dat? Noorwegen mag zonder twijfel de opvolger van de Mojito-song op hun kerfstof schrijven en de inzending van Armenia zal op elke kinderdisco te horen zijn, inclusief ingestuurd dansje die vooral zoals het liedje niet te moeilijk mag zijn.  De Turkse inzending solliciteert naar een mogelijk voorprogramma van Rammstein, nu het hele circus in Duitsland wordt gehouden. En die van Zwitserland komt bijgod niet aan de enkels van ons Lady Linn.

Eigenlijk wist Ijsland ons nog het meest van al te bekoren. Eerlijk, zonder franjes. Heerlijk, zonder extra’s. En die van Finland hebben vorig jaar goed opgelet en gezien hoe hoog onzen Tom Dice eindigde want ook hun Tom Dice look-a-like zal verdiend zijn plaats in de finale verdedigen.

Wij weten inmiddels allemaal dat het niet meer het SONG maar wel het VISIE festival is. En daarom zijn we niet een beetje verbaasd wie er allemaal werd toegelaten in die finale… Al moeten we eerlijk zijn: alsof we gewacht hebben tot dan om deze bespreking te posten? NOT!!

10 mei 2011 | reageer


Score

*****
Wat is jouw mening over Eurovisiesongfestival (Eerste halve finale)?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.