a

Exotische Liefde, VT4

Exotische Liefde, VT4

Tv Schrijnend vleugje mensenhandel

door Stijn Terrie

Het was lang geleden dat wij nog eens zo hard hebben moeten lachen op televisie. Al moeten wij meteen ook eerlijk toegeven dat het lachen snel plaats maakte voor schaamte en medelijden.

Medelijden met een aantal betrokkenen. Zoals met de moeder van Johny, een 56-jarige man op de rand van de marginaliteit. Zoonlief liet zich in het verleden al eens ringeloren door een Braziliaanse schone die hield van triootjes en mannen met veel geld (foutje!!). Zijn (gefikst?) huwelijk liep al na negen maanden op de klippen. Maar de ezel stoot zich al eens graag aan de zelfde steen en zet nu zijn zinnen op een vierentwintig jarige Russin die zo uit de Playboy lijkt weggeknipt. Mamalief denkt er het hare van en tranen van plaatsvervangende schaamte en tranen bij de vraag hoe het ooit zo ver is kunnen komen, zijn nooit veraf.

Plaatsvervangende schaamte dan weer als we nadenken over hoe de kinderen van Willy zich wel niet moesten voelen wanneer vaderlief hen vertelde dat hij na veertig jaar gelukkig getrouwd te zijn geweest met hun moeder nu plots naar Thailand verhuist om er te rampetampen met Nisa, een ladyboy met een babyvelletje.

Dan vonden wij Daniël nog de minst ranzige man in de eerste aflevering. Hij lijkt oprecht wanneer hij ons vertelt dat hij zijn Filippijnse bruid Glend een mooier leven wil schenken. Al zien we achter al deze oprechtheid uiteraard ook een knoest van een erectie schuilgaan wanneer hij haar de slaapkamer en al aangekochte pikante nachtjurkjes toont.

Exotische Liefde is mooie televisie. De verstandige kijker kijkt dieper door het laagje voyeurisme heen en zal ongetwijfeld de nodige aandacht hebben voor de emoties waar de camera ten gepaste tijde op inzoomt. (Het klinkt pijnlijk, maar de emoties van mama Johny worden fenomenaal in beeld gebracht) Ok, gemiddeld Vlaanderen zal vooral lachen met de marginaliteit van de personages. Maar kijk toch vooral ook dieper en sta even stil bij het feit dat mensenhandel helaas nog steeds een doodgewone zaak is…

Jambers is nooit veraf, al moeten we eerlijk stellen dat de voice-over vrij braaf blijft en af en toe de vaart en zeker de emotie uit het programma haalt.

Wij zijn vooral benieuwd of Johny zijn Russische godin ooit nog in België geraakt en of Willy zijn erecties in bedwang zal kunnen houden als hij ‘verliefd’ loopt te wezen. Maar bovenal zijn we benieuwd of Glend er zal in slagen om het Engels van Daniël naar een hoger niveau te krikken. Want laten we wel wezen: Daniël slaagt er in zijn ééntje in om al na één aflevering een aantal hilarische Engelse oneliners te laten optekenen. “All what you will is for you!”  en “I long wait for you”

We long wait for a programma like this! Wij tekenen alvast volgende week opnieuw present.

1 september 2011 | reageer


Score

*****
Wat is jouw mening over Exotische Liefde, VT4?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.