a

Gossip Girl, seizoen 5

Gossip Girl, seizoen 5

Tv Bijna uit geroddeld...

door Stijn Terrie

Het boek is altijd beter dan de film… en toch geven wij sinds de verfilming van Tolkien zijn bestsellers elke boekverfilming een kans. Zelfs al gaat het over een tienerboekenreeks.

Ondanks het matige televisiesucces laat Warner inmiddels het vijfde seizoen van Gossip Girl op ons los, de Amerikaanse dramaserie gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Cecily von Ziegesar. Vijf seizoenen lang krijgen we een blik op het leven zoals het is bij een groep jonge adolescenten uit de bovenklasse van New York City.

De tieners van weleer zijn inmiddels jonge twintigers en onschuldige dates en voorzichtige kusjes maakten plaats voor trouwplannen, hartstochtelijke tongzoenen, radicale toekomstkeuzes en uiteraard nog steeds een stormvloed aan intriges en schandalen.

De reeks liep sinds 2011 dagelijks op Wijf, pardon Vijf TV en werd het soort kijkvoer dat maanden blijft staan op de digicorder van vrouwlief ter compensatie van die twee wekelijkse afspraken met de Champions League voetbal van manlief.

Maar Gossip Girl valt bezwaarlijk Champions League te noemen want daarvoor steekt het in dit voorlopig laatste seizoen te vaak tegen. Het is allemaal zo Amerikaans, zo cliché en zo been there done that… Hoe zeer we ook ons best deden, langer dan twee afleveringen na elkaar hielden wij het toch nooit vol…

24 episodes van telkens 40 minuten of te 16 manden strijkgoed en u bent er van af!

Maar laat ons vooral positief blijven: de bedenkers zijn bezig aan een spin-off waarbij het leven van Serena’s mama Lily zou worden belicht. Terug in de tijd, naar de jaren ’80, onze kinderjaren, dat moet zelfs zo ver over de grote plas jeugdsentiment opleveren!

24 januari 2013 | reageer


Score

*****
cover Gossip Girl, seizoen 5

Zender
Vijf TV

Uitzending
Zaterdag om 18u55

Wat is jouw mening over Gossip Girl, seizoen 5?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.