a

Long Live the Royals

Long Live the Royals

Tv Een koningshuis met een royale hoek aan af

door Stijn Terrie

Elke koninklijke familie heeft zijn buitenbeentje, maar de monarchie uit de nieuwe Cartoon Network Originals – serie ‘Long Live the Royals’ is wel heel excentriek!

In deze miniserie maken we kennis met koning Rufus, koningin Eleanor en hun kinderen Rosalind, Peter en Alex. Deze merkwaardige familie wordt op de voet gevolgd in hun voorbereidingen van het jaarlijkse Sneeuwhaas Festival. Elke aflevering portretteert één van de familieleden, zoals de onzekere koningin Eleanor, die een behoorlijk snurkprobleem blijkt te hebben, en de rebellerende prinses Rosalind, die nu weleens het leven van een normale tiener wil leiden, inclusief uitgaan.

Long Live the Royals is doorspekt met hilarische, moderne monarchistische problemen, afgezet tegen een samenleving die enkele eeuwen lang stil is blijven staan. Zijn wij de enige die vinden dat Rufus en co sterke gelijkenissen tonen met onze Belgische Monarchie? Ook cartoonist Lectrr meent dat er sterke gelijkenissen zijn…

royals
‘Long Live the Royals’ is van de hand van Sean Szeles en werd reeds bekroond met 2 Emmy Awards, waaronder die voor ‘Outstanding Individual Achievement in Animation’. Geen kattenpis dus als je ’t ons vraagt. Move over Kathy Pauwels, JoDe Poorter en Birgit Herteleer… the real royalty shit is vanaf 17 september te zien op Cartoon Network.

‘Long Live The Royals’ (‘Een Koninklijke Familie’) is op 17 september vanaf 9u30 te zien (herhaling op woensdag 21 september om 13u40), enkel en alleen op Cartoon Network.

Voor meer informatie, beeldmateriaal en de volledige eerst

12 september 2016 | reageer


Score

*****
Zender
Cartoon Networks

Uitzending
Zaterdag om 9u30

Wat is jouw mening over Long Live the Royals?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.