a

Mr. Robot, Seizoen 1

Mr. Robot, Seizoen 1

Tv He wanted to save the world

door Stijn Terrie

’t was lang gelden. ’t was verdorie té lang geleden dat we nog eens 100 procent tegen onze zetel werden  geplakt van de spanning bij het bingewatchen van een nieuwe televisieserie. Mr. Robot where have you been all our lives?

First things first: toen we de synopsis te lezen kregen van Mr. Robot ging onze nerd-radar meteen in overdrive. Geen haar op ons hoofd die toen dacht dat we dé reeks van 2016 in onze handen zouden krijgen. Want zeg nu zelf: een reeks over wat cybernerds die god ganse dagen achter een pc scherm zitten te tokkelen op een klavier om de mensheid te kloten… spannend klinkt het niet voor een televisie-serie.

Maar Mr. Robot is gewoon zo veel meer dan dat. Mr. Robot is vernieuwend, spannend, inventief en bovenal constant verrassend. 10 Afleveringen lang verandert het plot nog meer én verassenender dan in de tweede klasse van het Belgisch voetbal seizoen ’15-’16.

What is it all about? De bizarre jonge programmeur Elliot Alderson werkt  overdag bij een internetbeveiligingsbedrijf en ’s nachts gebruikt hij zijn hackkunsten om zijn vrienden te beschermen. Op een dag wordt Elliot gerekruteerd door de mysterieuze leider van een hackersteam om het bedrijf te vernietigen waar hij de beveiliging voor doet. Elliot worstelt met zijn geweten over of hij deze kans moet nemen om een einde te maken aan de CEO’s van de multinational die volgens hem de wereld regeren (en te gronde richten).

Boring? Verre van! Verre van zeggen wij! Fight Club… American Psycho… Een vleugje Dexter… een voorzichtig stukje Trainspotting… het kwam allemaal in ons op… Maar de vele verrassende wendingen maken het wat ons betreft zelfs nog straffer dan alle voorgenoemde titels samen, hoe straf deze ook mogen zijn geweest. En uiteraard is er nog de fenomenale manier waarop alles in beeld wordt gebracht: flashbacks, droombeelden, over-the shoulder, first-person,… we zagen het allemaal passeren en genoten van elke minuut.

Mr. Robot won de Golden Globe voor Beste Drama Serie en dat is 101 procent verdiend!

30 april 2016 | reageer


Score

*****
cover Mr. Robot, Seizoen 1

Dvd-box uit bij
Universal

Extra's
Deleted scenes
grappige cuts

Wat is jouw mening over Mr. Robot, Seizoen 1?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.