a

Reign, Seizoen 1

Reign, Seizoen 1

Tv Als oestrogeen en testosteron strijden om een troon

door Stijn Terrie

Mary Stuart werd koningin van Schotland toen ze nog een klein meisje was. Sindsdien hebben de Engelsen het voorzien op haar troon, en op haar land. Om zichzelf en haar volk te redden wordt ze als tiener naar Frankrijk gestuurd, waar ze met de kroonprins moet trouwen. Aan het Franse hof ontmoet ze de mooie prins Francis, zijn buitenechtelijke halfbroer Sebastian (Bash), een koning die krankzinnig wordt, een listige koningin en de profeet Nostradamus die een verwoestende voorspelling maakt. Tussen koninklijke complotten, hartstochtelijke intriges en duistere krachten die overal op de loer liggen in het kasteel worstelt Mary met tegenstrijdige gevoelens en probeert ze de juiste beslissingen te maken terwijl ze zich voorbereidt om koningin te worden.

Reign is niet het historisch correct kostuumdrama zoals je het gewoon bent. De stijl heeft een opvallend hedendaags vrouwelijk tintje. Giechelende vriendinnen. Jaloerse dames. Door hormonen gedreven mannen. Testosteron in conflict met oestrogeen en omgekeerd. Het koningshuis uit die tijd zoals ze ‘m bij ladies @The Movies zouden gaan beschrijven. Chickflick? Misschien toch wel een beetje, maar goed ’t kan dan ook niet alle dagen Champions League voetbal zijn op TV hé heren.

Reign wordt extra kracht bijgezet door een opvallend jonge soundtrack en een zorgvuldig uitgekiende cast vol schoonheden langs zowel de vrouwelijke als de mannelijk kant. Niet onbelangrijk voor een serie die zowel mikt op fans van Tudors als die van pakweg Gossip Girl

3 december 2015 | reageer


Score

*****
Dvd-box uit bij
Warner Bros

Extra's
2 Featurettes: Reign:The Making of a Queen & The Authenticity of Reign: Recreating the 16th Century
Deleted Scenes

Wat is jouw mening over Reign, Seizoen 1?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.