a

Sanctuary, seizoen 2

Sanctuary, seizoen 2

Tv Gekend scenario. Beproefd recept. Maar best wel lekker

door Stijn Terrie

Sanctuary is een Amerikaanse serie die er eigenlijk vrij toevallig kwam. Een acht tal kleine episodes die uitsluitend via het internet te bekijken waren leverde een onverhoopt succes op, waarna Sci Fi besloot om alles wat grootser te gaan zien en een volwaardig seizoen te draaien voor televisie.

In tijden waar de concurrentie moordend is, hadden wij de serie maar weinig toekomst voorspeld. Maar niks is minder waar. Na het succesvolle eerste seizoen, kwam er een tweede, een derde en zelfs een vierde in de States.

Bij ons weten (spreek ons tegen als we ’t mis hebben) haalde de serie de Vlaamse zenders nog niet. En dat is jammer, want er zit ondanks het ‘been there done that’ verhaaltje best wel leuke televisie in. Inmiddels werd na het eerste seizoen ook het tweede seizoen op DVD gebrand en begin oktober op ons losgelaten. Zo net voor Halloween eigenlijk nog niet zo slecht getimed ook…

Maar waar gaat het nu eigenlijk over? Sanctuary speelt zich af in de toekomst. Onder de mensheid zitten heel wat vreemde figuren verborgen. Helen Magnus probeert deze samen met haar dochter Ashley en een groentje deze duistere figuren op te sporen om hen tijdelijk of niet zie tijdelijk op te vangen in een speciaal opgerichte instelling. Het spreekt voor zich dat het leven niet altijd draait zoals het hoort te draaien en dat er één en ander mis dreigt te gaan. Wanneer haar dochter wordt ontvoerd neemt Helen heel wat persoonlijk.

In seizoen 2 wordt de zoektocht naar Ashley verdergezet en komt de hele organisatie op losse schroeven te staan.

Waar seizoen 1 het vooral moest hebben van de goeie make-up in een vrij eentonig verhaal hebben we nu ’t gevoel dat het serie veel volwassener is geworden. Er wordt opgebouwd rond suspens en de cliffhangers zijn hangers die naam waardig. Ook Helen Magnus (vertolkt door Amanda Tapping, vooral bekend om haar rol als  Lt. Colonel Samantha Carterin de serie Stargate) komt een stuk volwassener naar voren als de vrouw die de serie hoort te dragen.

Sanctuary is zo’n reeks die op handen gedragen wordt door sci-fi fans van het eerste uur, al zullen de echte diehards vooral trouw willen zweren aan het minder commerciële origineel dat tot op vandaag nog steeds op het wereld wijde web circuleert.

Verstop je niet langer, op een dag wordt je toch gevonden en dan ben je maar beter vriendjes met Helen en co.

1 november 2012 | reageer


Score

*****
Wat is jouw mening over Sanctuary, seizoen 2?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.