a

'Snelweg', Fantoom

'Snelweg', Fantoom

MuziekTv Met dit nummer wil een mens dagelijks wakker worden.

door Stijn Terrie

Wij bij DeMening zijn niet vies van wat diversiteit op de werkvloer. Waar wij nu eens een snoeiharde drumsolo kunnen smaken op een bedje van gitaarrifs en bassgeluiden, kunnen wij ons evenzeer badend in ’t zweet te pletter dansen op wat electronische deuntjes van uit de onderwereld geproduceerd door chemische gebroeders.

En waar een beetje muziekliefhebber dan de grenzen sluit, verruimen wij onze horizonten met alle plezier nog meer. Want een goed geschreven Vlaamse song kan er hier bij ons ook wel eens ingaan. Vlaanderen heeft Clouseau en z’n Sportpaleis, en het zal vermoedelijk nog twintig come-backs van de gebroeders Wauters duren voor die blik van muziekminnend Vlaanderen wat ruimer wordt gemaakt. Want er leeft op die Vlaamse markt nog zoveel betere en fijnere muziek.  Eva De Roovere en Yevgueni doen al moeiteloos parochiezalen vollopen en de jonge dertigers van Fantoom mogen wat ons betreft een zelfde toekomst bedeeld worden. Want hun nieuwe single ‘Snelweg’ is er ééntje van ’t soort waarvan de appreciatie recht evenredig stijgt met het aantal keren dat je de song hoort.

Even situeren: Fantoom is een Vlaamse Kleinkunst bende opgebouwd rond de broers Bingé en aangevuld met fantastische muzikanten.  Zij lieten een eerste keer luid van zich horen door de preselecties te halen van het toen nog immens populaire Eurosong op VRT. Met de hit ‘Hier sta ik’ wisten ze Marcel Vanthilt en co niet te overtuigen, maar hun deelname wist wel voldoende aandacht te creëren op onder andere Radio 2. Die zomer wisten ze ook een gesmaakt optreden te versieren op een goed gevulde Korenmarkt tijdens de Gentse Feesten.

Gezien het drukke bestaan van alle bandleden (de leadzanger is huisarts, de drummer speelt in zowat alle bands waar drums nodig zijn, de vrouw van de percussionist moet af en toe haar ventje even tegenhouden om in zijn drukke leven nog te beseffen hoe hij er uit ziet en alle broers Bingé zijn geregeld actief in het kinder- en volwassenentheater.) is de trein nog nooit echt op kruissnelheid gekomen.

Maar daar moet ‘Snelweg’ dus verandering in brengen. Een herkenbaar verhaal op een gezapig, gezellig deuntje… meer moet dat niet zijn om Vlaanderen wat gelukkiger te maken in een veel te gejaagd leven. De Single is terug te vinden op I-Tunes en zal indien de radiozenders het nummer oppikken ook verschijnen op zo’n blinkend schijfje.

Wij zijn Fan. Zij zijn Fan…toom.

1 maart 2011 | reageer


Score

*****
Wat is jouw mening over 'Snelweg', Fantoom?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.