a

The Knick, seizoen 2

The Knick, seizoen 2

Tv Logica brengt je van A naar B. The Knick brengt je overal

door Stijn Terrie

The Knick was vorig jaar dé reeks die ons van begin tot einde aan het scherm wist te kluisteren. Expliciete beelden van operaties die nu als routinejobs worden beschouwd maar circa 1900 meer dan baanbrekend genoemd konden worden… romantische hoogspanning, seksuele hoogspanning, intriges, rassenhaat, maffiose praktijken, smeergeld, corruptie, drama, drugs,… de hele inhoud van Pandora’s doosje zowaar in één seizoen… Het zou verdomd moeilijk worden om te bevestigen in seizoen 2.

Steven Soderbergh regisseerde ook het tweede seizoen en Clive Owen kruipt opnieuw op magistrale wijze in de huid van de getormenteerde chirurg John W. Thackery, een rol waarvoor hij genomineerd werd voor een Golden Globe en Critics’ Choice Award.

De eerste vijftien minuten van de reeks lijkt die combinatie te verzanden in een ‘been there done that gevoel’. Maar wisten wij toen dat ons karretje op de rollercoaster slechts even gewoon omhoog werd getrokken om nadien ‘loos’ te kunnen gaan op het sensationele parcours waarbij we meer dan één keer gewichtloos werden in een doldwaze rit van 10 stuk voor stuk boeiende afleveringen.

Seizoen 2 van The Knick bouwt verder op die bouwstenen van seizoen 1 en elke personage kan nog steeds rekenen op evenveel sympathie of haatgevoelens. De boeiende zijverhaaltjes monden op tijd uit in één afgerond geheel en het hele verhaal spat nog ver voor de uiteindelijke climax van het scherm als een etterbuil met constante aanvoer. Bam! bam! bam! recht in ’t gezicht!

Waar je je mag aan verwachten? Nog meer maffia, nog meer hoerengeloop, nog meer intriges, nog meer expliciete beelden van operaties waarbij je ’t voelt tintelen in eigen ledematen, nog meer straffe acteerprestaties en niet onbelangrijk een creatief scenario waardoor de verveling of gewenning nooit gevreesd hoort te worden

8 juni 2016 | reageer


Score

*****
cover The Knick, seizoen 2

Dvd-box uit bij
Warner Bros

Extra's
Post Ops (BD, DVD)
Behind The Scenes (BD, DVD)
Commentaries (BD, DVD)
Inside the Body Shop (BD, DVD)
Knicktoids (BD, DVD)
Under Construction (BD, DVD)
The Costume Shop (BD, DVD)
Invitation to the Ball (BD, DVD)
Previews (BD)

Wat is jouw mening over The Knick, seizoen 2?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.