a

The Leftovers, seizoen 2

The Leftovers, seizoen 2

Tv Is it real? It's real!

door Stijn Terrie

Meer dan drie jaar geleden verdween ineens 2% van de hele wereldbevolking – 140 miljoen mensen waren er plotseling niet meer. De hele wereld werd erdoor geraakt, behalve een klein dorpje: Miracle. In dit dorpje speelt het verhaal van de families Garvey en Murphy zich nu af. Het blijkt dat er zelfs in Miracle geen ontsnappen is aan het verleden.

Kleine tip voor u er aan begint: lees er nog eens de synopsis van het eerste seizoen op na (of voor wie veel tijd heeft: smijt je nog eens in vogelvlucht op dat eerste seizoen) want seizoen 2 lijkt dan wel te starten als een seizoen waarbij voorkennis niet nodig is, het wordt wel degelijk een seizoen vol puzzelstukjes die je in het eerste seizoen maar niet vond in je doos.  Meer nog, het lijkt er sterk op dat de producenten niet in de ‘Lost’ val wensten te trappen door extreem ver af te wijken van een mogelijk plot waardoor de puzzel na dit seizoen wel lijkt gelegd te zijn. Maar laat ons vooral hopen dat schijn bedriegt, want ook al lijkt het plaatje straks compleet… er valt nog heel veel uit te halen voor een derde seizoen.

In dit tweede seizoen mag de kapstok dan wel een nieuwe verhaallijn zijn (we herinneren ons niet dat er in het eerste seizoen al sprake was van een dorp genaamd Miracle.), het verhaallijntje van seizoen 1 wordt nooit verwaarloosd. Meer nog Kevin, zijn dochter, de zoon en zijn vrouwen (zowel ex als huidige) blijven een dragende rol behouden. Maar Miracle en een paar nieuwe personages waren een noodzakelijke zet om alles nog boeiend genoeg te houden. Ideaal dus voor wie net als ons na seizoen 1 op twee gedachten hinkte.

Onze aandacht ging zeker ook naar de speelsheid waarmee het tweede seizoen werd ingeblikt. ‘Where is my mind’ van The Pixies en het dreigende ‘Hebrew Slaves Chorus’ uit Nabucco hielpen meer dan eens de spanning op te bouwen. En de opbouw met flashbacks en tijdssprongen of het herspelen van bepaalde scènes maar vanuit het standpunt van een ander personage maakten de reeks meer dan aangenaam zonder gevaar om de kijker te verliezen door te veel denkwerk, wel integendeel.

Broken hearts and shattered lives like wreckage on the ground

The memories of those poor souls who were lost but never found

But in Jarden Town the sun shone bright – a miracle

 

20 juni 2016 | reageer


Score

*****
cover The Leftovers, seizoen 2

Dvd-box uit bij
HBO

Wat is jouw mening over The Leftovers, seizoen 2?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.