a

Two and a Half Men, seizoen 9

Two and a Half Men, seizoen 9

Tv Dank u, Ashton Kutcher…

door Stijn Terrie

God wat waren wij blij te horen dat er in 2011 wat problemen waren op de set van Two and a Half Men. Het tweede seizoen was destijds al niet meer dan een uitgemolken koe vol vooral Amerikaanse grapjes waarvan er dertien in een dozijn passen. Toch werden er nog acht seizoenen ingeblikt…

Maar tijdens het achtste seizoen ging het dus grondig mis. (Hoera!) Charlie Sheen had het te moeilijk om zijn drankprobleem te camoufleren op de set en werd op staande voet ontslagen waardoor seizoen 8 tot een vervroegd einde kwam (wederom hoera!).

Maar omdat de makers contractueel vastlagen tot het maken van aflevering tot minstens eind 2012 zochten zij naar een gepaste oplossing om ondanks het schrappen van het hoofdpersonage toch nog de serie te redden. En de redder kreeg een naam: Ashton Kutcher.

En het moet gezegd: Kutcher geeft de serie de boost waar Two and a Half Men al zeven seizoenen lang op zoek was. Nochtans is er conceptueel nog maar weinig gewijzigd. Want nog steeds volgen we Alan, het lichtjes verwijfde dutsje dat er maar niet in slaagt om in tegenstelling tot de mannen in zijn nabije omgeving een deftige vrouw binnen te doen. Maar hij moet het dus stellen zonder Charlie die tragisch om het einde kwam op huwelijksreis in Parijs.

Seizoen 9 begint met de begrafenis van Charlie en zet meteen de toon voor de 23 afleveringen die daarop volgen. Er zal maar weinig positiefs over de lippen gaan van de hoofdrolspelers over Charlie. Dat kan niet gezegd worden over Walden, het personage waaraan Kutcher gestalte geeft. Hij komt toevallig aankloppen aan de achterdeur van het beachhouse van Charlie in Malibu en beslist hals over kop het huis te kopen. Walden blijkt miljardair te zijn en heeft het ontzettend moeilijk om de breuk met zijn meisje te verteren. In een moment van eenzaamheid biedt hij Alan, die bij z’n oversekste moeder dreigde te eindigen, een onderdak.

Net als alle voorgaande seizoenen moet bij Two and a Half Men opnieuw genoegen nemen met tweederangs grapjes waar vooral Amerikanen warm voor lopen en die verschrikkelijke lachband is wederom een grote bron van ergernis. Maar Kutcher slaagt er toch in om zijn sterkte (komedie) uit te spelen als geen ander.

Eenvoudige conclusie: hoera voor Kutcher maar oh wee als ze ook hem nog eens 8 seizoenen lang dreigen uit te melken!

18 januari 2013 | reageer


Score

*****
cover Two and a Half Men, seizoen 9

Met
Jon Cryer, Ashton Kutcher, Angus T. Jones

Wat is jouw mening over Two and a Half Men, seizoen 9?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.