a

Under The Dome, seizoen 3

Under The Dome, seizoen 3

Tv and now... the end is near... and so we face the final curtain

door Stijn Terrie

Het rijtje reeksen die ons meer dan 2 seizoenen op rij weet te boeien is niet gigantisch groot. En na de teleurstelling van het tweede seizoen van Under The Dome leek het er sterk op dat de reeks bij ons een stille dood zou sterven. Maar verrassend genoeg wist het derde seizoen qua wendingen en suspense opnieuw het vuur aan te wakkeren bij ons. We kwamen zelfs één keertje te laat op ons vaste werk omdat de reeks ons aan het scherm gekluisterd hield.

In seizoen 3 blijven Barbie, Julia, Big Jim, Joe, Norrie en Junior pogingen ondernemen om hun leven (opnieuw) wat glans te geven onder de koepel waar ze al drie weken niet onderuit lijken te komen. Het tunnelnetwerk onder Chester’s Mill lijkt nog meer vragen te hebben opgeleverd dan antwoorden en een reeks onverklaarbare gebeurtenissen doet het vermoeden groeien dat er buitenaardse krachten beginnen mee te spelen in de zoektocht naar het hoe en waarom van die koepel boven het ooit zo vredige dorp. Wanneer Christine en Eva plots ten tonele verschijnen en zich opwerpen als belangrijke bouwstenen voor een nieuw verwantschap lijkt de mensheid alle emoties te gaan verliezen en als vee achter één leider te gaan hollen. Joe, Norrie, Julia en Big Jim blijven al dan niet immuun voor de verleiding van Christine en proberen hun dictatoriaal gezag een halt toe te roepen.

Seizoen 3 is minstens tien keer boeiender dan seizoen 2 en overtreft misschien zelfs het no-nonsens niveau van het eerste toch wel straffe seizoen. Het lijkt wel alsof de ‘dome’ de gevoelens die het afneemt van de bewoners van Chester’s Mill doorstuurt naar ons, de kijkers. Straf. Dat ze die apocalyps nog maar even uitstellen… We zijn meer dan ooit klaar voor nog een seizoen verdorie, dus CBS kom gerust terug op die harde beslissing van jullie om de reeks af te voeren na drie seizoenen…

21 mei 2016 | reageer


Score

*****
cover Under The Dome, seizoen 3

Dvd-box uit bij
Universal

Wat is jouw mening over Under The Dome, seizoen 3?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.