a

Utopia

Utopia

Tv Who is Jessica Hyde?

door Stijn Terrie

Vandaag de dag worden we om de oren geslagen met series als waren het topjes, T-shirts en broeken voor de lokale Primarkafdelingen. Dat we daarbij heel wat crap horen uit te zitten is niet meer dan logisch. Maar af en toe. Heel af en toe krijgen we een serie in de schoot geworpen waarbij de woorden ‘adoratie’,  ‘toppertje’ ‘verslavend’ en ‘waanzinnig spannend’ al na één aflevering in de mond durven nemen. Utopia is er zonder twijfel zo eentje.

Vanaf donderdag 18 december 2015 wordt de Britse topserie uitgezonden op Sundance Channel.

De serie won dit jaar niet toevallig de Emmy Award voor Best Drama Series. Utopia gaat over een groep mensen die verenigd worden door een bizarre graphic novel die mysterieuze antwoorden en voorspellingen biedt voor gebeurtenissen uit het verleden en heden. Deze graphic novel zorgt ervoor dat ze al snel achterna gezeten worden door een geheimzinnige organisatie enkel gekend als ’The Network’.  Een vette knipoog naar The X-Files (they also want to believe) in een mysterieuze trage set-up waarin contradictorisch genoeg ellendig veel gebeurt. Een set-up die een beetje doet denken aan Les Revenants en hell why not Twin Peaks. Maar dit keer alles in een hedendaags Brits rouw jasje en met een knaller van een soundtrack die het geheel een extra mysterieus tintje geeft.

Na 25 jaar vragen we ons nog steeds af wat er met Laura Palmer is gebeurd in Twin Peaks. Iets zegt ons dat we de komende weken, vermoedelijk maanden, misschien zelfs jaren op zoek gaan naar het antwoord op de vraag wie Jessica Hyde is en wat haar rol ook moge zijn in het geheel genaamd Utopia.

Verwacht geen klinkende namen in de cast, maar onbekend is zeker niet onbemind. Zo’n Emmy krijg je ook niet zomaar.

De eerste aflevering eindigt alvast met een cliffhanger die het compleet rechtvaardigt om digitale televisietechnieken als ‘See more’ en ‘Play More’ uit te spelen in de strijd om de kijker. Sundance Channel, opgericht door Robert Redford laat die techniek (voorlopig) voor wat het is. Maar we geven u graag mee wanneer je best thuisblijft of de digicorder mag programmeren opdat ook u geen enkele van de 6 afleveringen hoort te missen: de première van Utopia gaat van start op donderdag 18 december om 21u. Herhalingen op dinsdag om 9u, 16u en 4.30u. De 5 volgende aflevering volgen hetzelfde schema. Er zijn 6 afleveringen. (daar balen we nu al van.) De laatste aflevering is dus voorzien voor donderdag 23 januari.

– Telenet op kanaal 25 (geen extra pack nodig)

– Telenet in HD op kanaal 117

– Proximus TV op kanaal 195 (enkel binnen het Entertainment pakket, 5,95€ per maand extra)

 

15 december 2014 | reageer


Score

*****
Zender
Sundance CHannel

Uitzending
Donderdag om 21u

Wat is jouw mening over Utopia?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.