a

Warehouse 13, Seizoen 5

Warehouse 13, Seizoen 5

Tv Eén voor allen, allen tegen Paracelsus!

door Stijn Terrie

Wat krijg je als je in de keuken van een geheimzinnige opslagplaats een vleugje ‘X-Files’ mixt met een voorzichtige scheut ‘Heroes’ en soeplepel ‘Indiana Jones’ en een bescheiden scheut ‘Star Trek’ en alles afwerkt met een unieke kruidenmengeling van humor en ernst? Warehouse 13 could be the answer.

Myka en Pete doen dienst als de nieuwe Mulder en Skully in Warehouse 13, een geheime opslagplaats van historische objecten die over de nodige speciale krachten beschikken. Het eerste seizoen was een schot in de roos voor Syfy met miljoenen trouwe volgelingen. Vijf jaar na de eerste aflevering wordt het vijfde en tevens laatste seizoen op ons losgelaten in de vorm van 6 afleveringen waarin de sterktes van het format nog steeds vertegenwoordigd zijn. Maar de kijker kan er niet omheen dat het laatste seizoen zich iet of wat naar de climax sleept. Anderzijds moeten we het de makers nageven dat ze toch al 5 seizoenen hebben kunnen teren op die vijf zelfde terugkerende karakters (Pete, Myka, Artie, Leena en Claudia). Niet zonder risico’s want persoonlijk was die comeback van Leena voor ons niet nodig.

Eindigend in schoonheid? De strijd met Paracelsus duurt ons net iets te lang en de futuristische metamorfose van het warehouse neigt soms iets te veel naar Star Trek, maar noem het vooral muggenzifterij want er wordt in dit laatste seizoen ook terug op tijd naar diverse leuke tijden gesprongen. Maar ’t spreekt voor zich dat elke kijker zit te wachten op een mooie slash logische afronding. Wel dit gezegd zijnde:  At least they had the decency to end after 5 seasons. Ah… misschien zijn we er gewoon nog niet goed uit of we nu teleurgesteld waren in de finale dan wel in het feit dat het er nu écht wel opzit.

Bedankt voor 5 boeiende sci-fi jaren Pete, Myka en compagnie.

 

28 oktober 2014 | reageer


Score

*****
cover Warehouse 13, Seizoen 5

Dvd-box uit bij
Universal

Wat is jouw mening over Warehouse 13, Seizoen 5?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.