a

‘All This Dancin’ Around’, Triggerfinger

‘All This Dancin’ Around’, Triggerfinger

MuziekUncategorized Vlaanderens langst bewaarde geheim mag wat ons betreft eindelijk die wereld veroveren!

door Stijn Terrie

dEUS heeft Tom Barman. Gorki heeft Luc De Vos. Das Pop heeft Bent Van Looy. Maar de frontman onder de frontmannen is met stip Ruben Block van Triggerfinger. Hij heeft de looks van een god, het charisma van pakweg een Dave Gahan (Depeche Mode) en een o zo herkenbare stem.

En die stem komt ook op het derde studioalbum van Vlaanderens langs bewaarde geheim Triggerfinger, heel vaak de bovenhand halen.  Goed wetende dat de band met Mario Goossens en lange Polle ook nog eens respectievelijk de beste mannelijke drummer van België en de meest vleselijke bassist in de rangen heeft, behoeft deze wijn nog weinig krans.

All This Dancin’ Around is niet de sterkste plaat van Triggerfinger. Maar het omvat ongetwijfeld opnieuw een paar pareltjes die live perfect tot hun recht zullen komen. Want hoe je ’t ook draait of keert: Triggerfinger is een live band. Op schijf moet je er alle charmes zelf bijdenken. Live on stage, krijgt ge het er allemaal gratis bij.  Misschien ook de reden waarom ze in geen tijd drie keer de AB weten te doen uitverkopen?

In ‘Love Lost in Love’ durven we een vleugje Tool te horen. En er bestaat geen betere muziek om de liefde op te bedrijven als Tool. En toch… Triggerfinger komt met ‘I’m Coming For You’ gevaarlijk dichtbij.  Halverwege de schijf kunnen ze ’t niet meer ontkennen: ‘Al Night Long’ laat de man even op rust komen, om de vrouw met alles wat er op volgt nog eens te kunnen laten schreeuwen. De hoge stem van Ruben Bloch zal de man ongetwijfeld af en toe helpen om de ejaculatie uit te stellen, maar u kan maar beter hopen dat ge mevrouw al zover hebt gekregen tegen aan ‘Cherry’ want dit nummer is met verve het beste wat All This Dancin’ Around te bieden heeft, en zal zeker inslaan als een bommetje.

We zijn er ook van overtuigd dat ‘Cherry’ door veel concertrescencenten omschreven zal worden als een absoluut hoogtepunt.

Hoeft het nog gezegd dat wij Triggerfinger te pruimen vinden?

20 november 2010 | reageer


Score

*****
Wat is jouw mening over ‘All This Dancin’ Around’, Triggerfinger?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.