a

VanVelzen, ‘Chasing The Sun’

VanVelzen, ‘Chasing The Sun’

MuziekUncategorized Uw warmtebron op koude winterdagen.

door Stijn Terrie

In wintertijden draait in heel wat huiskamers de verwarming overuren. Wij hebben echter een nieuwe energiebron ontgonnen. Een stuk, zoniet veel, goedkoper dan aardgas of stookolie. VanVelzen is de naam. En met Chasing The Sun bracht hij dit jaar een dijk van een plaat uit. Uw warmtebron op koude winterdagen.

Van wie?

VanVelzen. Één meter vijftig groot, Hollander en een charismatische uitstraling waar zelfs Sinterklaas en de Kerstman moeten voor onderdoen. In Nederland is Van Velzen al een tijdje de volksheld, in Vlaanderen is de top in zicht. Met dank aan Q-music want iedere vrijdagochtend maakt hij er zijn versie van een bekende Belgische hit voor het programma ‘Ornelis & Rogiers’ ‘Mad about you’ (Hooverphonic), ‘You don’t know’ (Milow), “I want you back” (Natalia), “Because” (Novastar), “The way to your heart” (Soulsister) en “She goes Neh na na nah” (een combinatie van The Radios en Vaya Con Dios” passeerden de revue…

Maar VanVelzen is meer dan wat covers van Belgische hits. Op Chasing the Sun verzamelt hij 14 nummers en 2 bonus tracks. Nu eens zeemzoet, dan weer rock en roll van in den tijd dat nekhaar nog maatschappelijk aanvaard werd.

Bryan Adams en Bon Jovi… het zijn slechts 2 imposante namen waar we VanVelzen durven tussen plaatsen. Als u in tijden van retrolijstjes en sentimentele muzikale terugblikken maar niet genoeg kan krijgen van nummers als Summer Of ’69, haal dan zeker deze VanVelzen in huis want hij draagt die typische sound hoog in het vaandel.

Openingstrack ‘Take me in’ geeft perfect aan hoe perfectionistisch VanVelzen met muziek bezig is: een juiste intro, een heerlijk refrein en een afgerond slot die de man op concerten een welverdiend applaus zal opleveren. En in ‘Baby Get Higher’ zien we hem zo vrolijk rondhuppelen van de ene kant van het podium naar de andere, teneinde al zijn groupies te plezieren met een knipoog, een lichte aanraking of een ontspoorde zweetdruppel.

De drumarrangementen doorheen de plaat zijn niet van de moeilijkste, maar dat hoeft ook niet.

In Burn herkennen we een stukje Manic Street Preachers. Als de heren van MSP de hoop om hun vermiste gitarist terug te vinden ooit helemaal opgeven, mag Roel VanVelzen van ons gerust een sollicitatieformuliertje invullen.

Bryan Adams, Bon Jovi, Manic Street Preachers… nog niet overtuigd? In ‘Love Song’ herkennen we een stukje Robbie Williams. Ah, luister gewoon zelf even de plaat uit en begrijp wat wij bedoelen. Of overtuig u zelf alvast via deze link:

http://www.youtube.com/watch?v=sN9iiSfhMFQ&feature=related

25 november 2010 | reageer


Score

*****
Wat is jouw mening over VanVelzen, ‘Chasing The Sun’?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.