a

Dad’s Army

Dad’s Army

FilmUncategorized Preparing a Brexit to Normandy

door Stijn Terrie

Mag er nog eens gelachen worden na de Brexit? Graag! En dus komt de release van Dad’s Army misschien niet ongelegen.

In 1944 is de Tweede Wereldoorlog bijna toe aan zijn einde. De geallieerden staan klaar om Frankrijk binnen te vallen en het Duitse leger eindelijk te verslaan. In Walmington-on-Sea ziet de Home Guard het niet meer zitten. Hun nieuwe missie – de legerbasis van Dover bewaken – is een mooie kans om het moraal en hun reputatie op te krikken. De focus is echter volledig weg wanneer de glamoureuze journaliste Rose Winters over hen komt schrijven en hun harten sneller laat kloppen en de vrouwen van het dorp in de hoogste staat van paraatheid brengt. Op dat moment ontdekt MI5 echter dat er een signaal vanuit Walmington-on-Sea direct naar Berlijn is verstuurd. Er loopt een spion rond! Opeens staat de uitkomst van de oorlog op de tocht en de onwaarschijnlijke helden moeten opstaan voor de telling.

Persoonlijk zagen we al grappiger films uit de – straks misschien niet meer zo – United Kingdom. Maar Dad’s army is best wel entertainend als film. Als eerbetoon aan de televisieserie kan de film best wel tellen, al zullen de acteurs van weleer daar maar weinig aan hebben wegens op één enkele uitzondering na reeds allemaal onder de zoden.

De plotwendingen in Dad’s Army zijn even voorspelbaar als een gemiddelde aflevering van FC De Kampioenen maar als de lokale Doortjes gestalte worden gegeven door ene Holli Dempsey dan weet je ’t wel… En het is altijd leuker om Michael Gambon (Albus Dumbledore uit Harry Potter) maar niet te zien verouderen op een televisiescherm dan pakweg Marijn De Valck.

28 juni 2016 | reageer


Score

*****
cover Dad’s Army

Gezien op dvd

Verdeler
Universal

Regisseur
Oliver Parker

Met
Catherine Zeta-Jones, Bill Nighy, Michael Gambon, Toby Jones...

Wat is jouw mening over Dad’s Army?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.