a

Frit Fald (2011 Filmfestival Gent)

Frit Fald (2011 Filmfestival Gent)

FilmUncategorized Geen blijver, geen prijswinnaar.

door Stijn Terrie

Onder de noemer: niet alles dat op het Internationaal Filmfestival van Gent wordt geprogrammeerd, hoeft goed te zijn: Frit Fald. Een Deense film dat u vrij vertaalt als Rebounce. Over een veertienjarig meisje dat de overstap maakt van een zorgeloos kinderleventje naar dat van een tiener met alle groeipijnen, hormonen en seksuele aantrekkingskrachten van dien.

Ze groeit op bij oma en opa en dreigt volledig te gaan ontsporen wanneer ze haar moeder opzoekt die net op borg is vrijgekomen uit de gevangenis.

Net als in haar vorige films “The Blessing” en “Twinkle, Twinkle, Little Star” focust Heidi Maria Faisst zich in “Frit Fald” op de soms ingewikkelde relatie tussen moeder en dochter. Tot vervelens toe, vinden wij. Want hoewel Frederikke Dahl Hansen een quasi perfecte vertolking neerzet van de veertienjarige Louise, weet de film ons niet te boeien.

Het verhaal is al zo vaak gebracht en blijft zeker niet plakken. Wij hopen dat het dat wel doet bij ouders met puberende kinderen en bij die kinderen zelf, maar het ontbreekt de film aan scènes die op uw netvlies gebrand blijven. Te braaf. Te zwak.

12 oktober 2011 | reageer


Score

*****
Wat is jouw mening over Frit Fald (2011 Filmfestival Gent)?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.